Ο Τσίπρας διαψεύδει την ιστορία περί εκτύπωσης δραχμών. Αλλά προσοχή!...
Αν αυτή η ιστορία είναι ψεύτικη, που σίγουρα είναι... ο Ολάντ πρακτικά εμφανίζει ψεύτη τον Πούτιν διότι υποτίθεται ο Πούτιν κάνει αυτή την αποκάλυψη...

Ένας ψεύτης ή ρουφιάνος Πούτιν... πολύ βολικό ως εικόνα για την παράσταση της Δύσης εναντίον του Ρώσου ηγέτη. 
Η ιστορία φυσικά είναι εντελώς ψεύτικη και πολύ χρήσιμη τώρα που οι εκλογομάγειρες ετοιμάζουν να μας σερβίρουν φρέσκο δόλωμα... τον Μητσοτάκη τον Δ'.
Τα μεγάλα ερωτήματα λογικής: 

  • Είναι ο Ολάντ τόσο φίλος με τον Πούτιν και τόσο εχθρικός προς τον Τσίπρα; 
  • Είναι ο Πούτιν τόσο αφελής, ώστε να πει τέτοιο πράγμα στον Ολάντ, προκειμένου να βοηθήσει την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει άμεσα μία απόρρητη "επανάσταση", την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας; 

Ο Πούτιν θα παρακαλούσε να πάμε ως χώρα στη Δραχμή και να αποδυναμωθεί η Ε.Ε.... και δεν θα προειδοποιούσε ποτέ τους Ευρωπαίους, ώστε να μην μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τις τάσεις διάλυσης.
Όμως ...προσωπικά δεν πιστεύω με τίποτα ότι οι εκατομμυριούχοι Συριζαίοι, οι σπουδαγμένοι στα σχολεία των Rothschild στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, αυτοί που είναι οι θεματοφύλακες του Σιωνισμού στην Ελλάδα, τα τσιράκια του Soros ...θα έκαναν την παραμικρή σκέψη για αντίσταση στη Νέα Τάξη.
Δεν υπάρχουν φιλορώσοι στο πολιτικό στερέωμα... Τους αποβάλλει το Σύστημα άμεσα.
Τα περί μυστικών συνομιλιών με τον Πούτιν είναι γελοιότητες.
Αυτοί που πραγματικά συναλλάχθηκαν με τον Πούτιν... είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους. 
(Μπερλουσκόνι, Καραμανλής, Γιανουκόβιτς, Γκρούεφσκι, Άσαντ, Ερντογάν) 
Τα ΜΜΕ τους τσακίζουν νύχτα-μέρα. 
Τα παιδιά του Soro-ΣΥΡΙΖΑ... είναι μεγαλωμένα στο City του Λονδίνου και υπηρετούν τα ίδια αφεντικά που υπηρετούν και οι Soro-Εθνικιστές της Ουκρανίας.
Γράφει σχετικά η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":


Νέες διαστάσεις και ακόμη πιο πολύκροτο παρασκήνιο, αλλά και πολλά νέα ερωτήματα αναφορικά με όσα διημείφθησαν το κρίσιμο και δραματικό διάστημα γύρω από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 αναδεικνύονται από όσα εμφανίζεται να έχει εξομολογηθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας «Μοντ» και αποτυπώνονται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες στη Γαλλία με τον τίτλο «Ενας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά». Ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με τους συγγραφείς, το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2015 (σ.σ. μόλις λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα) εμφανίσθηκε, συνομιλώντας μαζί τους, διατεθειμένος να γίνει αποκαλυπτικός και να προχωρήσει σε εξομολογήσεις και, όπως λένε, τους αφηγήθηκε «ένα εντυπωσιακό ανέκδοτο επεισόδιο». Και συγκεκριμένα: «Μας είπε ότι τρεις ημέρες πριν, στις 6 Ιουλίου, την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος που διοργάνωσε και κέρδισε ο Τσίπρας, τον πήρε “μυστηριωδώς” τηλέφωνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Με ύφος συνωμοτικό ο Ολάντ μας μεταφέρει τη συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου.
Πούτιν: “Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας...”
“Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου”, απαντάει με ενδιαφέρον ο Ολάντ.
“Η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτική μηχανή για να το κάνουν”, δηλώνει ο Πούτιν.
Αυτό εκλαμβάνεται ως απόδειξη ότι η ελληνική ηγεσία εκείνη τη στιγμή αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να βγει από την Ευρώπη και άρα να επανασυνδεθεί με το ιστορικό της νόμισμα.
“Τι τους απάντησες;” ρωτάει ο Ολάντ.
“Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;” ρωτάει ο Πούτιν».
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με όσα γράφονται στο βιβλίο, ανέφερε ότι «Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου αυτό που επιθυμούμε» και ολοκληρώνει την τηλεφωνική συνομιλία.
Οι δύο δημοσιογράφοι καταγράφουν επίσης την εκτίμηση του Ολάντ ότι το τηλεφώνημα ήταν περίεργο, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν κάνει τίποτα στην τύχη.
«Αναρωτήθηκα γιατί να μου το πει αυτό», είπε ο Ολάντ. «Ισως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο και, κατά δεύτερον, για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα– ότι, κατά την άποψή του, ήταν ένα ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε».
Ο πρόεδρος Ολάντ, μάλιστα, εμφανίζεται σίγουρος ότι, αν ο Πούτιν έκανε αυτό το εντυπωσιακό διάβημα σε εκείνον, «ήταν με καλή πρόθεση».
Από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίμαχη αναφορά, έσπευσαν να τη διαψεύσουν. Συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αρκετές φορές τηλεφωνικά με τον κ. Πούτιν εκείνη την εποχή, ωστόσο ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα (εκτύπωσης δραχμής). Προσέθεταν, μάλιστα, ότι «κοινός τόπος και των δύο ήταν πάντοτε ότι η μόνη προοπτική για την Ελλάδα είναι η παραμονή της στην Ευρωζώνη».
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τον κ. Πούτιν έγινε στις 6 Ιουλίου του 2015, την επομένη του δημοψηφίσματος, την ημέρα που, σύμφωνα με το βιβλίο, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον κ. Ολάντ και προέβη στις επίμαχες αναφορές. Εκείνη την ημέρα στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και εκεί μετέβη κάποια στιγμή ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Λαφαζάνη μετακινήθηκαν σε διπλανή αίθουσα και ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πούτιν. Ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση της «Κ», ανέφερε ότι σε εκείνη την τηλεφωνική επικοινωνία δεν υπήρξε αναφορά σε δραχμή, καθώς «ο Τσίπρας είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του», όπως λέει. Δεν αποκλείει, πάντως, κάποιο αίτημα για βοήθεια ή κάτι παρεμφερές κάποια άλλη στιγμή να παρερμηνεύθηκε και να μεταφέρθηκε με αυτό τον τρόπο.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top