«ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ανάµεσα στους αγγέλους βρίσκεται ο ∆ηµήτης Λαλιώτης…» (στην «Π», στο φύλλο του Σαβ- βάτου). Ενα 14χρονο παιδί που πήγαινε σχολείο, έπαιζε ποδόσφαιρο, ήταν γεµάτο ζωή, «έφυγε». 

«ΠΑΡΤΕ µία καραµελίτσα και αν χρειαστείτε κάτι να µας το πείτε». Η γλυκειά κυρία προσέφερε καραµελίτσες στους δεκάδες εκείνο το πρωινό που περίµεναν να εξεταστούν ή να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στη Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝΠ και στα ια- τρεία της Ουρολογικής Κλινικής, στο ισόγειο του κτιρίου, και στους συνοδούς τους. 

«ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ συνάντηση είχαν µέλη του Συλ- λόγου Γονιών Παιδιών µε Νεοπλασµατική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ Τµήµα Πάτρας µε τον ∆ιοικητή του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Θεόδωρο Πισιµίση. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων µε στόχο την καλύτερη φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Οπως ανέφεραν τα µέλη του Συλλόγου, Τασία Παπαϊωάννου, Κική Ζαφείρη, Σούλα Γιαννοπούλου, Βίλλυ Φωτοπούλου και Μαρίνα Ριζογιάννη, αυτή τη στιγµή τα παιδιά της ευρύτερης περιφέρειας είναι πλήρως ακάλυπτα από παιδοογκολόγο…». Ρεπορτάζ. 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, που δεν είναι ανίκητος, αλλά και η πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγµένες χώρες, θέλει στην εναντίον του µάχη εκτός από γιατρούς, νοσοκοµεία και ειδικά ιατρικά κέντρα, και ανθρώπους. Τους εθελοντές που στέκονται δίπλα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους: «ΑγκαλιάΖΩ» (Οµιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου), «Αλµα Ζωής» (Σύλλογος Γυναικών µε Καρκίνο Μαστού), «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών µε Νεοπλασµατική Ασθένεια), ο Ερυθρός Σταυρός µε τον Τοµέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής, µε τα µέλης τους, που είναι οι άγγελοι στη γη, προσφέρουν, δίνουν δύναµη και ζωή. 

∆ΕΚΑ∆ΕΣ οι εθελόντριες και εθελοντές και στην Αχα- ΐα, τεράστια η προσφορά τους. Αν γίνουν περισσότερες, αν ενισχυθεί το έργο τους, αν δεν πονάµε µόνο όταν έχουµε ασθενή στην οικογένειά µας, τότε ο καρκίνος θα υποστεί περισσότερες ήττες.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top