Εξελίξεις σημειώνονται στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» Αιγίου, με την Κυβέρνηση να επεξεργάζεται νέο σχέδιο αποφυγής της οικονομικής της κατάρρευσης, από την οποία απειλείται,λόγω συσσωρευμένων παλιών χρεών, έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και ανυπαρξία νέων παραγγελιών. 

Πληροφορίες της «Π», τις τελευταίες ώρες, θέλουν την παλιά ΕΒΟ να μην συγκαταλέγεται στις ΔΕΚΟ του υπερ- Ταμείου - για λόγους εθνικής ασφάλειας - αλλά προσωρινα και όχι μόνιμα, ενώ άμεσα θα διαχωριστεί σε στρατιωτικό και πολιτικό τμήμα,με κάποιον στρατηγικό επενδυτή να εισέρχεται και ο οποίος δεν αποκλείεται να ‘ναι «βαρύ όνομα» του βιομηχανικού χώρου, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, που θα πάρει το δεύτερο κομμάτι, με το πρώτο να παραμένει στο δημόσιο. Παράλληλα θα επιχειρειθεί η πώληση του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ με 21 εκ.ευρώ, σε δύο μήνες. 

Οι εργαζόμενοι στο Αίγιο ζητούν συνάντηση, ακόμα και με τον Πρωθυπουργό, την ώρα που παραμένουν απλήρωτοι από τα τέλη Αυγούστου και τα οικονομικά της επιχείρησης είναι σε δραματική κατάσταση, κάτι που φαίνεται κι από την πλήρη αδυναμία αγοράς πρώτων υλών για παραγγελίες, όπως η τρέχουσα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.Δεν είναι τυχαίο, ότι τον περασμένο Μάιο, το πολεμικό εργοστάσιο με 120 άτομα προσωπικό, παραλίγο να κλείσει λόγω αδυναμίας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. 

Καταγγέλλουν ότι η εταιρεία «πάει από το κακό στο χειρό- τερο» και προγραμματίζουν, από μέρα σε μέρα, πορεία στο υπ. Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top