Ποιος πολιτικός αρχηγός  μηνύει τον Γιάννη Στουρνάρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θα κατατεθεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία Αθηνών από αρχηγό κόμματος.

Ο λόγος για τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο.


«Στην πρώτη περίπτωση, ο Νίκος Νικολόπουλος επιζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα για μη άσκηση προληπτικής εποπτείας σε χορηγήσεις θαλασσοδανείων προς ΜΜΕ και κόμματα, που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ.

Στην μηνυτήρια αναφορά ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει τον εποπτικό-ελεγκτικό ρόλο της ΤτΕ, που έχει ασκηθεί κατά πλημμελή ή και ανύπαρκτο τρόπο επί των ημερών του Γιάννη Στουρνάρα, παρά τα ισχύοντα με βάση την κοινοτική έννομη τάξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του και προστίθεται ότι επισυνάπτονται στην αναφορά και τα πλήρη πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

«Επισημαίνει δε, χαρακτηριστικά ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε λανθασμένα και ανεπίκαιρα στοιχεία, εψεύδετο ή απαντούσε αόριστα και έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να «βαλτώσουν» οι εργασίες της Επιτροπής» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος αποστέλλει αναφορά στον Ππόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ζητώντας την παύση του Γιάννη Στουρνάρα.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top