Μήπως είναι εκείνοι, οι οποίοι, όταν μιλούσαμε εμείς για τον παγκόσμιο ελληνισμό, έριχναν μαύρη κουρτίνα στις αποκαλύψεις που κάναμε και έπαιρναν το μεγάλο φτυάρι για κάθε τι που ενίσχυε το ελληνοχριστιανικό στοιχείο; Είδατε τι έγινε με το «πήλινο στρατό» στην Κίνα. Το λέγαμε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ότι οι Έλληνες είχαν πάει στην Κίνα από την αρχαιότητα, αλλά οι θολο-κουλτουριάρηδες μάς χαρακτήριζαν γραφικούς!..ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ κυριολεκτικά οι ελληνικές και ξένες εφημερίδες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για τον «Πήλινο Στρατό» στην Κίνα. Το ίδιο κάνουν και όλα τα διεθνή ηλεκτρονικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Και μιλάμε, ασφαλώς, για ένα κολοσσιαίο έργο το οποίο, όπως ομολογούν πλέον οι ίδιοι οι Κινέζοι αρχαιολόγοι, είναι επινόηση των αρχαίων Ελλήνων!

Κι όμως!.. Για το θέμα αυτό, το ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν επισκεφθεί την Κίνα από την αρχαιότητα, το λέγαμε εδώ και μια 25ετία! Ήταν η εποχή που οι ελληνοχριστιανικές εκπομπές μας στον τηλεοπτικό δίαυλο «Τηλετώρα», θεωρούνταν… τολμηρές, αν μη και γραφικές, από όλους αυτούς τους ψευτο-κουλτουριάρηδες, οι οποίοι έσπευδαν τότε να μας χαρακτηρίσουν … γραφικούς!

Τι έχουν να πουν, όμως, σήμερα; Τα αγάλματα του περίφημου «Πήλινου Στρατού» της Κίνας δείχνουν πως επηρεάστηκαν από την αρχαιοελληνική γλυπτική, οι δε ντόπιοι να διδάχτηκαν τον τρόπο κατασκευής τους από Έλληνες τεχνίτες που έφτασαν στην περιοχή τον 3ο αιώνα π. Χ. Πόσο πιθανή, όμως, είναι μια τέτοια ερμηνεία; Διαβάζουμε από το «Πρώτο Θέμα»:

«Πριν από δέκα χρόνια δεν πίστευα στην εκδοχή της δυτικής επιρροής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνονται έντονες συζητήσεις σχετικά με τις επαφές Δύσης και Ανατολής όσον αφορά στις πήλινες μορφές του Τσιν και η δική μου μελέτη έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στο θέμα αυτό. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα ως προς την αναζήτηση αδιάσειστων στοιχείων για την τεκμηρίωση μιας τέτοιας επαφής, όπως η εύρεση ελληνικών ονομάτων ή ανθρώπινων σκελετών», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.

«Η πιθανότητα μιας τέτοιας επαφής με απασχόλησε σε πρόσφατη ομιλία μου, όπου εστίασα κυρίως στον παραδοσιακό πολιτισμό και στην κινέζικη τέχνη. Στην κινέζικη παράδοση, οι άνθρωποι παρήγαγαν μικρά πήλινα αγαλματίδια ως υποκατάστατα της ανθρώπινης θυσίας, ωστόσο οι πήλινοι στρατιώτες, οι ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα της περιόδου Τσιν (221-206 π. Χ.) είναι μοναδικά, συγκρινόμενα τόσο με τις προηγούμενες όσο και με τις μεταγενέστερες πήλινες μινιατούρες που χαρακτηρίζουν την κινεζική τέχνη» συμπληρώνει.

Λοιπόν: Την 10ην Μαρτίου 1993, στην εκπομπή μας «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος», που κάναμε τότε στον τηλεοπτικό δίαυλο «Τηλετώρα», είχαμε ως προσκεκλημένους τους κκ. Δημ. Αλεξάνδρου, Χρ. Βένη και Αθ. Γκέσσα, με τους οποίους μιλούσαμε για την «φυλή των Καλάς».


Σ’αυτή, λοιπόν, την εκπομπή, δείξαμε αρχαιολογικά στοιχεία Γερμανών και Ιαπώνων αρχαιολόγων, που υποστήριζαν ότι βρέθηκαν οστά ανθρώπων, τα οποία, όπως έλεγαν, ανήκαν στους στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου, που είχαν φθάσει μέχρι την Κίνα! Δεν χρειάστηκε να πούμε ότι αυτή την είδηση ορισμένοι Έλληνες πανεπιστημιακοί έσπευσαν να την διαψεύσουν αυθημερόν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε έρευνα ή διασταύρωση στοιχείων (!!).

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 1993, ένα δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (αριστερά) επανέρχεται στο θέμα, γράφοντας ότι ανακαλύφτηκε μια αρχαία πόλη (Νίγια) στην οποία είχαν εγκατασταθεί στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου! Για το θέμα αυτό επανήλθαμε αρκετές φορές είτε με εκπομπές είτε με άρθρα στην Ιστοσελίδα μας.

Τι διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα; Ότι οι επίγονοι του Μ. Αλεξάνδρου έφτασαν (και αυτοί) στην Κίνα και εξάπλωσαν την ελληνική επιρροή στην αχανή χώρα, όπως αναφέρει η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ. (!!).

Για να συνοψίσουμε το θέμα: Τι έχουν να πουν τώρα όσοι πολεμούν ακόμη κάθε ελληνοχριστιανική αποκάλυψη; Μήπως είναι εκείνοι, οι οποίοι, όταν μιλούσαμε εμείς για τον παγκόσμιο ελληνισμό, έριχναν μαύρη κουρτίνα στις αποκαλύψεις που κάναμε και έπαιρναν το μεγάλο φτυάρι για κάθε τι που ενίσχυε το ελληνοχριστιανικό στοιχείο; Είδατε τι έγινε με το «πήλινο στρατό» στην Κίνα. Το λέγαμε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ότι οι Έλληνες είχαν πάει στην Κίνα από την αρχαιότητα, αλλά οι θολο-κουλτουριάρηδες μάς χαρακτήριζαν γραφικούς!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top