Πόσων ετών ήταν πράγματι ο Ιησούς, δεν με απασχολεί, ας το λύσουν άλλοι. Το ζήτημα είναι πως άλλη μια φορά, οι αρχαιόπληκτοι κατηγορούν αδίκως τους Ευαγγελιστές…

Βρήκα, λοιπόν,  άλλη μια κοτσάνα του γνήσιου Έλληνα Απολλώνιου, που “δεν δύναται ως Έλλην, να είναι Χριστιανός”.
Ας τον δούμε λοιπόν να δρα ως δύναται  ως Έλλην:
Ανακάλυψε, λέει, πως ο Άγιος Ειρηναίος είπε πως ο Χριστός σταυρώθηκε πάνω από πενήντα χρονών, και “συνεπώς” τα Ευαγγέλια δεν γράφτηκαν από τους Ευαγγελιστές αλλά μεταγενέστερα, με σκοπό την δημιουργία του "Μύθου" του Ιησού.

Εγώ ξέρω όμως, πως ο Απολλώνιος σίγουρα δεν διάβασε το Ευαγγέλιο πριν το κρίνει.
Ούτε και τον Ειρηναίο διάβασε μάλλον.
Ο Αμπελαίν τα γράφει αυτά.

Τόσο ο Απολλώνιος όσο και η πηγή του, δεν διάβασαν όμως το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, Κεφ. 8,57: όπου οι Εβραίοι λένε στον Χριστό:

“Καλά εσύ δεν πάτησες ακόμα τα πενήντα και είδες  τον Αβραάμ;”

Συνεπως, η ηλικία του Χριστού τότε πρέπει να ήταν κοντά στα πενήντα, αλλιώς θα του έλεγαν "καλά εσύ δεν πάτησες ακόμα τα -άντα;".
Εδώ λοιπόν έχουμε στα Ευαγγέλια, και την εκδοχή που αναφέρει και ο Ειρηναίος, την οποία γνωρίζουν και οι Ευαγγελιστές, και με συνέπεια (άγνωστη λέξη για τον Απολλώνιο) την αναφέρουν και αυτήν.


(εἶπον οὖν οἱ Ἰουδαῖοι προς αὐτόν: πεντήκοντα ἔτη οὔπω ἔχεις καὶ Ἀβραάμ ἑώρακας;  εἶπεν αὐτοῖς Ἰησοῦς: ἀμήν ἀμήν λέγω ὑμῖν, πριν Ἀβραάμ γενέσθαι ἐγὼ εἰμί.)Απολλώνια ... Πηγή: 

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top