ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΗ επίσχεση εργασίας που θα «καλύπτεται» ασφαλιστικά (για παροχές και σύνταξη) θα έχει πλέον διάρκεια πέντε μηνών και όχι ένα μήνα, όπως ίσχυε μέχρι τις 3 Οκτωβρίου !!!

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, δηλώνοντας ότι από αυτή την ημερομηνία έκανε δεκτή σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ασφαλιστική «κάλυψη» της επίσχεσης εργασίας είναι ένα «δύσκολο θέμα», καθώς είναι λάθος να μεταβιβάζεις τις ευθύνες του εργοδότη στην κοινωνική ασφάλιση και να τον απαλλάσσεις από τα βάρη που εκείνος έχει για τις εισφορές που πρέπει να καταβάλει για τους μισθωτούς. «Οπότε η περίοδος "κάλυψης" δεν μπορεί να είναι παρατεταμένη», κατέληξε.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση «ο εύλογος χρόνος για την "κάλυψη" δεν μπορεί να υπερβεί τους πέντε μήνες, αφού μετά από αυτόν, η αποχή του μισθωτού από την εργασία του, συνιστά, κατά κρίση αντικειμενική, σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία της σύμβασης, εκτός εάν προσκομισθεί αντίθετη δικαστική απόφαση από την οποία να προκύπτει η μη λύση της εργασιακής σχέσης».


πηγη: imerisia.gr


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top