Μαντζουράνα, τίλιο, ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο... μοσχοβολάει εδώ και λίγους μήνες το κέντρο του Βερολίνου, χάρη στο Tee.Salon.iki, το τεϊοποτείο που άνοιξε ο 38χρονος Παναγιώτης Μανώλογλου από τη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας το όνομα του μαγαζιού με τη γενέτειρά του! 
 
Τα βότανα ήταν μια συνήθεια που πήρε μαζί του στη Γερμανία, όπου και μετακόμισε πριν από 15 χρόνια. Εχοντας ως μνήμη το φλαμούρι και το χαμομήλι της γιαγιάς του και χωρίς να είναι φανατικός οπαδός του... καφέ, στη Γερμανία έγινε λάτρης των βοτάνων και πρόσφατα αποφάσισε να κάνει συμμέτοχους στην αγαπημένη του συνήθεια και τους Βερολινέζους.


Ετσι, άνοιξε στο Κρόιτσμπεργκ, στην οδό Böckhstraße 50, ένα τεϊοποτείο όπου πουλάει 26 είδη ελληνικών βοτάνων και παρασκευάζει τσάι από αυτά, ενώ στις προθήκες του βρίσκονται ακόμη εννέα είδη μελιού και διάφορα άλλα προϊόντα, όπως ταχίνι και παστέλια από επιλεγμένους παραγωγούς στην Ελλάδα. Πελάτες του, άλλωστε, είναι Γερμανοί οι οποίοι «δεν είναι αδαείς και δεν διαβάζουν "Bild"», εκτιμούν τα ελληνικά προϊόντα. Ενδεικτικό ότι η χώρα τους είναι η πρώτη στην Ευρώπη στην κατανάλωση φυτικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον κ. Μανώλογλου, το εγχείρημα αυτό είναι μια ευκαιρία να συνδεθεί με την Ελλάδα έπειτα από τόσα χρόνια ξενιτιάς, αλλά και να προωθήσει κάποιες θετικές πλευρές της χώρας μας.


Πηγή

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top