Δώρο 255 εκ. στους καναλάρχες θέλουν να κάνουν κάποιοι δικαστές
ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ

Κάποιοι δικαστές, μειοψηφία, του Συμβουλίου Επικρατείας, δέσμιοι της διαπλοκής και των επιχειρηματικών συμφερόντων, ετοιμάζονται να εγκληματήσουν σε βάρος του λαού και της χώρας! Προβάλλοντας διάφορα νομικίστικα τεχνάσματα επιχειρούν να ακυρώσουν το νόμο Παππά, σαν… αντισυνταγματικό και να επιστρέψουν στους βαρόνους της τηλεόρασης 255 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε για τα δημόσια ταμεία ο Νίκος Παππάς με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κάποιοι όμως δεν υπολογίζουν ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε την κατάσταση χρεοκοπίας που βρίσκεται η χώρα και ετοιμάζονται για… «πραξικοπήματα» προκειμένου να διασώσουν το σύστημα της διαπλοκής, με το οποίο προφανώς συνδέονται σε δεσμούς αίματος...

Για το Συμβούλιο Επικρατείας η νομιμότητα εξαντλείται με την έκδοση αποφάσεων, με τις οποίες προστατεύονται οι μισθοί και τα προνόμια των δικαστών. Μόνο που για να πληρωθούν οι υπέρογκοι μισθοί τους κάποιοι πρέπει να πληρώνουν. Τα 255 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο Νίκος Παππάς από τους βαρόνους της ενημέρωσης, είναι ένα τεράστιο ποσό με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην οικονομία. Αν οι κύριοι δικαστές αποφασίσουν ότι κακώς η κυβέρνηση τα παίρνει από τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, τότε θα πρέπει να τα… δώσουν οι ίδιοι από τους μισθούς τους για να προστατεύσουν τη διαπλοκή και τα όποια συμφέροντα συνδέονται με τη βιομηχανία της ενημέρωσης.

Οποιαδήποτε απόπειρα επιστροφής των 255 εκατομμυρίων ευρώ στους βαρόνους της τηλεόρασης θα προκαλέσει έκρηξη ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ. Μια τέτοια πρόκληση δεν πρόκειται να την ανεχθεί ο Ελληνικός λαός με οποιοδήποτε πρόσχημα και αν επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν ένα τέτοιο γιγαντιαίο σκάνδαλο. Άλλωστε μια τέτοια απόφαση εγκυμονεί και κινδύνους για δικαστικές περιπέτειες, με δεδομένο ότι αυτοί που θα τη χρεωθούν, κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα παραπεμφθούν για απιστία σε βάρος του δημοσίου. Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση το Συμβούλιο Επικρατείας δεν πρόκειται να πάρει απόφαση που θα ακυρώνει το διαγωνισμό για τις άδειες. Γιατί αυτό προϋποθέτει την επιστροφή των 255 εκατομμυρίων ευρώ που είναι το τίμημα των αδειών και την επιστροφή όλων των παλιών νταβατζήδων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του τόπου.

Εκτός από κάποιους λίγους επίορκους δικαστές οι βαρόνοι της τηλεόρασης έχουν εξασφαλίσει την αμέριστη συμπαράσταση του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν ρίξει φέσι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και τώρα προσπαθούν να τους χαρίσουν απλά 255 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε το κράτος από τις τηλεοπτικές άδειες.

Δέσμιος της διαπλοκής και των νταβατζήδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο έσχατο σημείο αθλιότητας καταφεύγοντας σε συνταγματική εκτροπή αρνούμενος για άλλη μια φορά να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Μετά τη νέα αυτή πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει σήμερα την τροπολογία του Νίκου Παππά, για να τελειώνουμε με τα παράνομα κανάλια των νταβατζήδων της ενημέρωσης, που έχουν κινητοποιήσει τα ρετάλια του παλιού πολιτικού συστήματος και λίγους επίορκους δικαστές προκειμένου να εξασφαλίσουν συνέχεια στο καθεστώς παρανομίας και ασυδοσίας και της αρπαγής του δημόσιου πλούτου.

Δευτέρα και Τετάρτη οι Διασκέψεις του Δικαστηρίου

Υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση που θα ολοκληρώσει στην επόμενη διάσκεψη του Συμβουλίου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο εισηγητής Σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου. Η εισήγηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού κρίνει πως ορθώς για λόγους δημοσίου συμφέροντος ο υπουργός πήρε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, το οποίο δεν συγκροτήθηκε με πολιτικές ευθύνες.

Δύο νέες Διασκέψεις

Δυο νέες διασκέψεις, οι οποίες πιθανότατα φέρνουν πιο κοντά την έκδοση απόφασης για το μείζων θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, όρισε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου. Οι δυο διασκέψεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τα απογεύματα (5 μ.μ.) της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης.

Ήδη μάλιστα ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ξεκινήσει την πρότασή του προς τους συναδέλφους του την οποία θα ολοκληρώσει την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου. Βέβαια ο εισηγητής είχε ζητήσει και να απορριφθούν οι προσφυγές στο προηγούμενο στάδιο, όμως αυτή η εισήγηση απορρίφθηκε από με ψήφους 16-9.

Με τα την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού και των άλλων ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διάσκεψης. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η ψηφοφορία επί των συνταγματικών κ.ά. θεμάτων θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

Προχθές κρίθηκε μόνο το τυπικό νομικό θέμα, που δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της δίκης στην ουσία της για την αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Η απόφαση ελήφθη, κατά πληροφορίες με ψήφους 16-9 και αποτελεί την πρώτη καταγραφή δυνάμεων για μια υπόθεση που διεξάγεται σε ένα βαρύ - έως νοσηρό - κλίμα προεξάρχοντος του ζητήματος που ανέκυψε με αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου και την επίθεση που δέχτηκε για ζητήματα της προσωπικής του ζωής. Των δημοσιευμάτων ακολούθησε η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του από τον υπουργό Δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι όλα αυτά ήταν καταγεγραμμένα από το 2014 όμως η ανακίνηση τους μεταξύ των δυο κρίσιμων διασκέψεων του ΣτΕ, προκάλεσε αντιδράσεις και εντός του δικαστηρίου, οι οποίες φέρονται να τέθηκαν και κατά τη διάσκεψη του δικαστηρίου.

Το πρωί πάντως, μετά το θόρυβο για το γεγονός ότι κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικαστή, με βάση υποκλαπείσες συνομιλίες του, κατά παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων, διατάχτηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή emails που δημοσιεύθηκαν σχετικά με αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του εν λόγω ανώτατου δικαστικού λειτουργού, που συμμετέχει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που εξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Από την έρευνα που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς θα αναζητήσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα τόσο για την υποκλοπή όσο και για τη διαρροή των επίμαχων email τα οποία φωτογραφίζουν το έντονο ενδιαφέρον ανώτατου δικαστικού λειτουργού για σπουδάστρια της εθνικής σχολής δικαστών λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει να γίνει έρευνα τόσο σε βάρος του δικαστή όσο και για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στον Τύπο. Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη χθεσινή διάσκεψη τα θέματα της πρωτοφανούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή, ετέθησαν και κατά τη διάσκεψη καθώς πολλοί δικαστές εξέλαβαν τις ανοίκειες επιθέσεις ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου για παραβίαση της συνείδησης δικαστικών που μετείχαν στην κρίσιμη διάσκεψη.

Στην ουσία

Η χθεσινή "απόφαση" σημαίνει πρακτικά πως οι δικαστές μπαίνουν στην ουσία, αν δηλαδή ορθά ο υπουργός Επικρατείας αφαίρεσε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τις πήρε ο ίδιος. Νομικοί θεωρούν πως αυτό αντίκειται στο σύνταγμα αλλά και στη νομολογία του ΣτΕ καθώς ήδη από την υπόθεση της ΕΡΤ έχει αποφανθεί πως βάση συντάγματος αρμόδια για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι η ανεξάρτητη αρχή. Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη διάσκεψη του δικαστηρίου που θα ορίσει ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικ. Σακελλαρίου.

Πάντως, λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια η πειθαρχική καταδίκη, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος

Και ο υπουργός

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος συμμετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός "διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες".
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top