«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να δώσει τέλος στα σενάρια εκλογολογίας που καλλιεργούνται.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την ΕΕ στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε πως «τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης».

«Προτιμάω να κερδίζω τις εκλογές, παρά τις δημοσκοπήσεις», απάντησε σε νέα ερώτηση δημοσιογράφων για το αν προχωρά στον ανασχηματισμό εξαιτίας των κακών δημοσκοπήσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει τις αυταπάτες περί αλλαγής του χαρακτήρα της ΕΕ σε πιο φιλολαϊκή κατεύθυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι «η στρατηγική της Αριστεράς στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης είναι να αλλάξει τις ισορροπίες διεθνώς και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο». Εκανε λόγο για την ανάγκη αντικατάστασης της λιτότητας με μία αναπτυξιακή ατζέντα για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας, αποσιωπώντας ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται ουσιαστικά στηρίζεται πάνω στα αποκαΐδια της ζωής των εργαζομένων.

Αναφορικά με το προσφυγικό, που αποτελούσε και το θέμα της συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη αντικατάστασης των παράνομων και επικίνδυνων μεταναστευτικών οδών με ασφαλείς και νόμιμες, στο πλαίσιο διαχείρισης του προβλήματος και όχι βέβαια στην οριστική αντιμετώπιση των αιτιών που το προκαλούν και δεν είναι άλλες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις οποίες στηρίζει η κυβέρνησή του.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top