Ποιος άρπαξε τις συνδρομές των μελών την περίοδο 2006-2015! Ποινική δίωξη στον λογιστή και στους συνεργάτες του.
«Θησαυρούς» αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα στα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του λογιστή της και των συνεργατών του για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας (στην υπεξαίρεση). Οι κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν ύστερα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών, που διαπίστωσαν παρατυπίες στα οικονομικά της μασονικής Στοάς Τεκτόνων.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία μέλους της Τεκτονικής Στοάς, που έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών. Η Οικονομική Αστυνομία, που διενήργησε τον έλεγχο, διαπίστωσε διαρροές 2.000.000 ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ! Παράλληλα, ήδη το ΣΔΟΕ προχώρησε στον άμεσο καταλογισμό απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 28.000 ευρώ. Λόγω των υποψιών που υπήρχαν για κακοδιαχείριση στα οικονομικά της στοάς, τον περασμένο Φεβρουάριο, μέλη της απευθύνθηκαν σε ορκωτούς ελεγκτές.

Στο στόχαστρο είχαν θέσει τότε τον λογιστή των οικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος πλέον έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση, αλλά και μια γυναίκα, η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον και θεωρείται δεξί χέρι ενός από τους πιο γνωστούς πρώην μεγάλους διδασκάλους.
Μήνυση
Το τεκτονικό ίδρυμα είχε καταθέσει τότε μήνυση κατά των δύο προσώπων αλλά και κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση 350.000 ευρώ, με επιφύλαξη ως προς το ύψος του ποσού, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Εκτός της ποινικής διαδικασίας, που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της, σύμφωνα με τον κανονισμό του Τεκτονικού Ιδρύματος αλλά και τον άγραφο Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, προβλέπεται οριστική διαγραφή για όποιον τέκτονα καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινική υπόθεση. Παράλληλα, δικαστικές μάχες για τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δόθηκαν την περασμένη χρονιά και ενώπιον του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαδικασίες για τα αξιώματα που τηρήθηκαν στους κόλπους του τεκτονισμού.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top