Όπως είχε ανακοινωθεί ο επικεφαλής της “δεξιάς” πατερίτσας του Συριζα Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο για το ζήτημα που έχει προκύψει για το μάθημα των Θρησκευτικών. Όχι αυτή τη φορά δεν είπε ότι θα παραιτηθεί, άλλαξε τακτική. 


«Σας βεβαιώνω ότι και ο Πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι ότι αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας. Αρά πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ. 
Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Έθνους.», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εταίρος. Όσο και αν προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί, ο Πάνος Καμμένος δεν πείθει. 
Η Εκκλησία είναι πάντα Εκκλησία και οι αριστεροί είναι πάντα αριστεροί και εκείνος έχει επιλέξει ποιον στηρίζει και ασφαλώς δεν περιμένουμε κάτι εντυπωσιακό στη περίπτωση που ο Συριζα κάνει του κεφαλιού του και πάλι. Έτσι και αλλιώς, και οι Ανελ να αποχωρούσαν από τη κυβέρνηση, υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top