Ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία και επίσημος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, φέρεται να σκοτώθηκε χθες στο Χαλέπι «ενώ επιθεωρούσε τις επιχειρήσεις για την απόκρουση στρατιωτικών επιθέσεων» στην συριακή πόλη. Ο λόγος για τον Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, που ήταν ένα από τα παλιότερα στελέχη της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης και την είδηση θανάτου του οποίου μετέδιδε χθες το πρακτορείο Amaq – ειδησεογραφικό δίκτυο προσκείμενο στο ISIS.

Την ίδια στιγμή, κι όσο προχωρά η απελευθέρωση -κυρίως από τους Κούρδους μαχητές στη Συρία και τις ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ- των εδαφών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους τόσο αποκαλύπτονται τα λείψανα των ακροτήτων των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press, έχουν έρθει στο φως 72 μαζικοί τάφοι με τις σορούς εκτελεσθέντων από το Ι.Κ., στην πλειονότητά τους σιιτών.

Καθένας από τους 17 που βρέθηκαν στη Συρία περιείχε εκατοντάδες σορούς. Αλλοι 16 μαζικοί τάφοι βρίσκονται σε επικίνδυνες ζώνες του Ιράκ στις οποίες δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, ενώ σε έξι που ανοίχθηκαν διαπιστώθηκε η προσπάθεια γενοκτονίας των Γιαζίντι, της φυλής που οι τζιχαντιστές χτύπησαν ανελέητα, βασάνισαν, αιχμαλώτισαν, έκαναν σκλάβους και εξόντωσαν μαζικά.
Σε έναν μεμονωμένο ομαδικό τάφο στο Ιράκ βρέθηκαν οι σοροί 1.700 στρατιωτών που εκτελέστηκαν με πυροβόλα όπλα. Οι πρώτες εκτιμήσεις από τα ευρήματα των ομαδικών τάφων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15.000 δολοφονίες αμάχων στην περιοχή.
Πηγή: "dimokratianews.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top