Πτώση στη Wall Street με τον Dow Jones να χάνει 166 μονάδες. Στο επίκεντρο το πρώτο debate Κλίντον- Τραμπ. Ανησυχεί και τους Αμερικανούς η Deutsche Bank (-7,2%). Άνοδος 3,3% για τη μετοχή του Twitter. Ανέκαμψε το πετρέλαιο κοντά στα 46 δολ. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.


Απώλειες κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να παρασύρονται από τις ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την αβεβαιότητα που προκαλεί η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στους ρυθμούς της προεδρικής εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου κινείται σταδιακά η Wall Street με τους επενδυτές να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρώτο τηλεοπτικό debate Κλίντον- Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να χάνει το προβάδισμα έναντι του Ντοναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στη μετοχή της Deutsche Bank με αφορμή δημοσιεύματα για άρνηση της Μέρκελ να προσφέρει κρατική στήριξη στην τράπεζα.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, είναι «το μέγεθος της Deutsche Bank που τρομάζει τους επενδυτές καθώς είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα σε κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη μετά τις Credit Agricole, BNP Paribas και HSBC».

Στη Wall Street, οι τραπεζικές μετοχές των Bank of America και Citigroup υποχώρησαν 2,9% και 2,6% αντίστοιχα. Αντίστοιχα, ο τίτλος της Deutsche Bank που διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο «βούλιαξε» 7,2%.

Από πλευράς αμερικανικών macro, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 7,6% τον Αύγουστο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 609.000.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη «βουτιά» 4% την Παρασκευή. Σήμερα πραγματοποιείται άτυπη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ όπου αναμένεται να συζητηθεί το «πάγωμα» της παραγωγής. Ο Υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας δήλωσε «η συνάντηση δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς κάποιο αποτέλεσμα». Ωστόσο οι αναλυτές δεν αναμένουν ουσιαστικές εξελίξεις. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 3,3% στα 45,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά γύρισε η μετοχή του Twitter (+3,3%) αν και είχε φτάσει να υποχωρεί έως και 4,3% μετά τη διαρροή ότι η εταιρεία είναι κοντά σε συμφωνία εξαγοράς. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στους μνηστήρες συμπεριλαμβάνεται και η Walt Disney.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,91% ή 166 μονάδων στις 18.094, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,86% στις 2.146 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,91% στις 5.257 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, άνοδο σημείωσαν μόνο οι μετοχές των Procter & Gamble (+0,4%) και Apple (+0,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-2,3%) και JP Morgan (-2,2%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1257 από 1,1228 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.344 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε (-4μ.β.) σε χαμηλό τριών εβδομάδων στο 1,58%.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top