Το Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στα ΑμΕΑ

Το Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στα ΑμΕΑΤην τελευταία πενταετία έχουν γραφτεί και φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών δεκάδες φοιτητές με διάφορες αναπηρίες και βαριές ασθένειες. Ανάμεσα στα τμήματα που δέχονται φοιτητές με αναπηρίες είναι το Παιδαγωγικό, της Ιατρικής κ.ά. Ωστόσο, αν και το Πανεπιστήμιό μας είναι φιλικό προς τους συγκεκριμένους φοιτητές, υπάρχουν αρκετά από τα τμήματά του και τις δομές του που λόγω παλαιότητας δεν διαθέτουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
 
Το κλίμα αυτό επιχειρεί το Πανεπιστήμιο να αλλάξει μέσω μιας οργανωμένης και ουσιαστικής προσπάθειας που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Στο πλαίσιο αυτής ξεκινάει αύριο, στο Συνεδριακό Κέντρο, συνέδριο με θέμα: «Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες / Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», στο οποίο για πρώτη φορά θα παρευρεθούν στη χώρα μας 7 στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη συνεκπαίδευση των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (European Agency for Special Needs and Inclusive Education).
 


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top