Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του Αρχιεπισκόπου στην επιστολή προς τον Τσίπρα και τους πολιτκούς αρχηγούς για το νέο τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών με παραλληλισμό τραγουδιών γνωστών συνθετών με εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αποτυπώνει σε τέσσερις σελίδες, με συγκεκριμένα παραδείγματα τις διαφωνίες της ιεραρχίας, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα στα οποία προτείνεται στους θεολόγους που διδάσκουν το μάθημα να χρησιμοποιήσουν τη «βοήθεια» λογοτεχνικών κειμένων και τραγουδιών, όπως των Σαββόπουλου, Άσιμου, Πορτοκάλογλου, Πασχαλίδη, Ριάνα και άλλων καλλιτεχνών.

Τα θρησκευτικά και η… Rihanna

Ιερώνυμος: «Λουδοβίκος» ο Φίλης-Δεν άλλαξε τα θρησκευτικά, τα κατήργησε

Ιερώνυμος: Δεν είναι Θρησκευτικά, αλλά μνημόνιο Θρησκειών

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Δεν συμφωνώ με τίποτα εάν…

Επίθεση Αμβρόσιου σε Φίλη: Σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια

Πρόεδρος τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ: Η σύγκρουση για τα Θρησκευτικά δεν ωφελεί κανέναν

Επιχείρηση κατευνασμού από την κυβέρνηση-Ανυποχώρητος ο Ιερώνυμος

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που παραθέτει ο κ.κ. Ιερώνυμος και αφορά τη θεματική ενότητα 3 της Ε Δημοτικού με τίτλο: «Προχωράμε αλλάζοντας», με βασικό θέμα: «Ολοι κάνουμε λάθη», όπου προτείνονται, όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος, ως εκπαιδευτικό υλικό τα τραγούδια «ο παπαγάλος» του Μίλτου Πασχαλίδη, «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι» του Διονύση Τσακνή και αμέσως μετά με θέμα «II, Μετάνοια και συγχώρηση στη βιβλική εμπειρία» προτείνεται το «Ελέησόν με, ο Θεός».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την πολυσέλιδη επιστολή του ΑρχιεπισκόπουΠηγή: Real News – Πολιτική
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top