Παπάς κάλεσε τους… αγαπητούς αναρχικούς στην Εκκλησία


Ελάτε στον Οίκο του Θεού όπως είστε! Κάπως έτσι καλεί σε γόνιμο διάλογο και συνεργασία τα «Χαοτικά Νεφελίμ», τους αυτοαποκαλούμενους, δηλαδή, αναρχικούς που στα τέλη Ιουλίου «χτύπησαν» με εμπρηστικό μηχανισμό στο ναό του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Ομως, έως σήμερα, τα… «Χαοτικά Νεφελίμ» παραμένουν άφαντα, με τον ιερέα να περιμένει μια απάντησή τους. Ο π. Βασίλειος, ο οποίος είναι και προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, μετά την επίθεση ανέλαβε μια «επαναστατική» πρωτοβουλία. Επισκέφθηκε το «στρατηγείο» των αντιεξουσιαστών, στα Εξάρχεια, προκειμένου να εντοπίσει τα «Χαοτικά Νεφελίμ» για να συζητήσουν σχετικά με την έννοια της εξουσίας. Και όχι μόνο. Αλλά και να συμμετάσχουν οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές στην καταμέτρηση του παγκαριού με σκοπό -σύμφωνα και με ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου- «να διαπιστώσετε μόνοι σας εάν ανήκουμε στους εξουσιαστές που καταδικάζετε ή ότι προσπαθούμε να ζήσουμε, να εφαρμόσουμε και να διδάξουμε την “εξουσία” του Χριστού μας».

Στην ανακοίνωση που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, ο π. Βασίλειος, αφού τους αποκαλεί «αγαπητούς αντιεξουσιαστές και αναρχικούς», εκφράζει παράπονα αλλά και απορίες για το «χτύπημα» κατά της συγκεκριμένης εκκλησίας.

«Απορούμε! Γιατί εσείς οι αντιεξουσιαστές χτυπήσατε τον ναόν μας, και μάλιστα πρώτον και οπό την εισβολή της Θεσσαλονίκης; Εχουμε δώσει δείγματα μελών της “διάχυτης εξουσίας” ή έχουμε πρωτοστατήσει σε εκκένωση Στέγης Μεταναστών;».

Οπως εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο: «Στις 29 Αυγούστου πήγαμε στο “στρατηγείο” των αντιεξουσιαστών, σε μια αίθουσα στα Εξάρχεια, και παραδώσαμε την ανακοίνωση-πρόσκληση. Εκεί συναντήσαμε μια ευγενική κοπέλα, η οποία μας είπε πως για να την τοιχοκολλήσει θα πρέπει να ενημερώσει τους επικεφαλής. Μάλιστα, μας είπε πως το θέμα θα συζητηθεί σε συνέλευσή τους και πως στη συνέχεια θα μας καλούσαν ώστε να συζητήσουμε. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση. Θα περιμένω λίγο ακόμη και θα επανέλθω…».

Ο π. Βασίλειος πιστεύει πως «τα παιδιά αυτά αισθάνονται μέσα τους θυμό και οργή για το σύστημα». Μάλιστα, σε περίπτωση που συναντούσε στο δρόμο ένα από αυτά θα του έλεγε: «Παιδί μου, έλα εδώ να κουβεντιάσουμε, να βάλουμε το μυαλό να δουλέψει και να δούμε πού οδηγεί η σκέψη μου και πού η δική σου».

Κατά την άποψή του, η Εκκλησία «δεν πρέπει να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα πρέπει να ασχολείται με τον άνθρωπο και να λέει πάντοτε την αλήθεια».

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top