Εκδήλωση στο Λονδίνο (στις 12 Οκτωβρίου) για την προσέλκυση βρετανικών funds με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων (υγιών) εταιριών

Ο βρετανικός όμιλος επενδύσεων Frank Investments (www.frankinvestments.company), που ιδρύθηκε το 2005 με υψηλές επαγγελματικές αξίες, σε συνεργασία με την Topology Media Ltd, την Progress Through Limited και την Kosmides.com, καλεί για πρώτη φορά αγγλικά funds σε μία εκδήλωση με στόχο τη χρηματοδότηση ελληνικών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αγροτικά προϊόντα, υγιεινή διατροφή, αρωματικά φυτά και βότανα, χημικά και πλαστικά, κατασκευές, ένδυση, καινοτομία, κρασιά, εμπόριο, τουρισμός, φάρμακα και καλλυντικά. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τομείς επιχειρηματικής δράσης που αποτελούν βασικούς πόλους έλξης των επενδυτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 12 Οκτωβρίου, στο Royal Automobile Club (89 Pall Mall, London SW1Y 5HS). Εκεί οι ιδιοκτήτες ή τα ανώτατα διοικητικά στελέχη των εταιριών που θα ενδιαφερθούν και στη συνέχεια θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους fund managers. Στην εκδήλωση θα παραστούν συνολικά 12 εταιρίες, οι οποίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία έτη κερδοφόρας λειτουργίας. Οι έξι από αυτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν παρουσίαση των εταιριών τους στο κοινό. Θα δοθεί, επίσης, η ευκαιρία σε εταιρίες είτε να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα της εκδήλωσης είτε να συμμετάσχουν με ένα πακέτο δώρου για τους fund managers.

Για την εναρκτήρια αυτή εκδήλωση έχει αποφασιστεί ότι το επίπεδο χρηματοδότησης θα κυμαίνεται από 100.000 λίρες έως 10.000.000 λίρες. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν με μεγαλύτερα ποσά των 10.000.000 λιρών θα υποστηριχτούν από την ομάδα αλλά δεν θα παρουσιαστούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η χρηματοδότηση για εταιρίες start-ups θα συζητηθεί μετά την αξιολόγηση της εκδήλωσης.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι στην Ελλάδα της κρίσης, σε πείσμα των πολιτικών που επιβάλλονται και των αντίξοων συνθηκών, υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις υγιείς και κερδοφόρες, που αξίζουν την προσοχή των ξένων επενδυτών. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε τις επιφυλάξεις των επενδυτών. Γι' αυτό και επιλέγουμε τις εταιρίες που θα συμμετέχουν με αυστηρά και ρεαλιστικά κριτήρια. Προσωπικά πιστεύω πως έχει φτάσει η στιγμή να αλλάξουμε την κυρίαρχη αφήγηση για τη χώρα μας και αποδεχόμενοι τους κινδύνους να τους αντιμετωπίσουμε αρθρώνοντας έναν θετικό και επιθετικό λόγο. Κριτήριο επιτυχίας της εκδήλωσης, για μένα, δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση των εταιριών που θα συμμετέχουν, αλλά και το αν θα αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για άλλες να ξεπεράσουν την ηττοπάθεια και την εσωστρέφεια και να σταθούν απέναντι στα όσα μας επιβάλλουν» αναφέρει ο Μιχάλης Κοσμίδης, διευθυντής της πρωινής ζώνης στον οικονομικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βρετανίας Share Radio, κι ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.greeksmeroadshow.com και στα τηλέφωνα: Αθήνα: +30 6972 831 181 κυρία Α. Μαρινοπούλου, Λονδίνο: +44 7947158478 κ. Μ. Κοσμίδης


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top