Τον Μάρτιο είχαμε δει μια γελοία, κατά την γνώμη μας, και υποτιμητική για τον Ελληνικό Στρατό φωτογραφία του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, στην οποία πόζαρε… χαρίεις και ανάλαφρος, επάνω στα χέρια στρατιωτών που βοήθησαν να στηθεί καταυλισμός λαθρομεταναστών σ’ εκείνη την περιοχή!! 


Το ΓΕΣ λοιπόν θεώρησε επιβεβλημένο να… τιμήσει σε ειδική τελετή που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 τους στρατιώτες που εργάστηκαν για να χτιστούν οι δομές του Δήμου Μαραθώνα και το βραβείο εκλήθη να τους απονείμει, ποιος άλλος; Ο Ηλίας Ψινάκης… Γίνεται σαφές πλέον ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προωθούν το κλίμα του «στρατευμένου ανθρωπισμού», είναι επικίνδυνοι μόνο και μόνο λόγω έλλειψης σοβαρότητας και αίσθησης της ευθύνης που έχουν απέναντι στους Έλληνες πολίτες. 
Όπως επίσης είναι φανερή η πλήρης διάσταση ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και σε αυτήν την «ελίτ» που δυστυχώς, διαμέσου του παρηκμασμένου μηχανισμού κοινωνικοπολιτικής αναρρίχησης που υφίσταται σήμερα, καταλήγουν να διαχειρίζονται εξουσία από τις διάφορες θέσεις που κατέχουν, πολιτικές, στρατιωτικές, θεσμικές. Η ευθύνη της ίδιας αυτής κοινωνίας δεν θα πρέπει επίσης να αποκρύπτεται, αν θέλουμε κάποτε η κατάσταση αυτή να αλλάξει.... 

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποιος είναι αυτός που κλήθηκε να βραβεύσει Έλληνες και μάλιστα στρατιώτες: Είναι αυτός που είχε καταστεναχωρηθεί όταν ο προστατευόμενός του Σάκης Ρουβάς παρουσιαζόταν στον Ελληνικό Στρατό, ακόμα ήταν ο μάνατζερ του ιδίου τραγουδιστή που έδινε συναυλία στην «Πράσινη Γραμμή» της Κύπρου μας μαζί με Τούρκο τραγουδιστή και μάλιστα στις 19 Μαΐου ανήμερα, δηλαδή, της ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. 


Το ότι ο άνθρωπος αυτός είναι Δήμαρχος Μαραθώνα δεν έπεται ότι η ηγεσία του Στρατεύματος πρέπει να έχει κοντή μνήμη, ας έδινε το βραβείο στους στρατεύσιμους κάποιος Αξιωματικός ή έστω ο υπουργός, εκτός αν αυτά είναι τα πρότυπα που θέλουν να επιβάλλουν στην νεολαία σήμερα....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top