Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά στο πιο απεχθές πρόσωπο της αθεΐας και ταυτόχρονα της υποκρισίας. Χωρίς ποτέ, δυστυχώς, να ερωτηθεί, βλέπει να εκτυλίσσεται με τον πλέον φανερό τρόπο η προσπάθεια διαχωρισμού Εκκλησίας και κοινωνίας που είναι και ο ουσιαστικός στόχος και όχι όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι διοικούντες, Εκκλησίας και Κράτους. Επιχειρείται ο εξοβελισμός του Χριστού, όπως τον γνώρισαν οι άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία, από το πιο τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας, τις ψυχές των παιδιών. Και αναφερόμαστε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Φίλη που εστάλη στα σχολεία και μετατρέπει τη διδασκαλία των Θρησκευτικών από μάθημα εντρύφησης στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη σε γνωσιολογικό μάθημα των "θρησκειών" με έμφαση στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση ως "πολιτιστική" κατάκτηση του Ελληνικού λαού. Με στόχο, κατά δήλωση του ίδιου του κ. Φίλη, την "ουδετεροθρησκεία" σε μία δημοκρατική κοινωνία.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», Παράταξη συνεχιστών της πολιτικής του Καποδίστρια, ως παράταξη Ελλήνων πολιτών που προσπαθούν και επιμένουν η πίστη τους, όπως τη γνώρισαν και τη ζουν μέσα στην Εκκλησία, να συμβαδίζει με την καθημερινότητά τους και τα έργα τους (και επιθυμούν το έθνος μας να μην είναι έθνος υπόδουλων και ξενόδουλων) δηλώνει ότι:
α) Η Παιδεία, όπως έγραψε και ο άγιος πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγιότητα και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και μόνον έτσι έχει νόημα, μόνον έτσι την αναγνωρίζει ο Ορθόδοξος λαός και μόνο τότε μορφώνει ανθρώπους με ήθος και πληρότητα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Την συνάφεια αυτή, Παιδείας και Εκκλησίας, αναγνώρισε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας προτείνοντας την δημιουργία ενός μόνο υπουργείου, αντί για δύο, με το όνομα «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων». Η "ουδετεροθρησκεία" όπως την ευαγγελίζεται ο κ. Φίλης –αλλά κατ' ουσίαν αποδέχεται και προωθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο των κομμάτων της Βουλής– και του οποίου το σκεπτικό αποτυπώνεται στην υπουργική απόφαση(Αριθμ. 143575/Δ2στο ΦΕΚ 2920/13-9-2016), οδηγεί στην εξαθλίωση των παιδιών μας, δηλαδή στην εντρύφηση στο ψεύδος ότι όλοι μαζί αποτελούμε μια "χαρούμενη Ευρωπαϊκή παιδική χαρά", όπου ο καθένας το «πιστεύω» του το κρατάει "για τον εαυτό του και το σπίτι του" και υπακούει, χωρίς τα εφόδια μιας διαχρονικής κριτικής βάσης, σε μία ολιγαρχία πολιτικών, κεφαλαιοκρατών, καναλαρχών και μισθοδοτούμενων από τις Βρυξέλλες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ διανοουμένων, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων που θα αποτελούν το μηχανισμό επιβολής των ιδεωδών της νέας τάξης πραγμάτων.
β) Η καλλιέργεια του ήθους του Ορθοδόξου Χριστιανού στα παιδιά μας τα καθιστά ικανά όχι μόνο να σέβονται, αλλά και να κατανοούντο ότι κάποιος έχει διαφορετική θρησκεία, παρόλο που δεν την ενστερνίζονται. Ως πολιτική Παράταξη επιδιώκουμε ο καθένας να μπορεί αυτό που πιστεύει και τον εκφράζει αληθινά, να το διακηρύσσει άφοβα, να επιλέγει δε να μορφώνεται ο ίδιος και τα παιδιά του σύμφωνα με τη δική του πίστη.
γ) Ο κ. Φίλης και οι ομοϊδεάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα δεν είχανποτέ και σε καμία προεκλογική περίοδο την ανδρεία να θέσουν καθαρά και να αναδείξουν ενώπιον του Ελληνικού λαού τον στόχο τους του αποχριστιανισμού της Ελληνικής κοινωνίας και Παιδείας γιατί γνώριζαν την απάντηση, αλλά πάντοτε εκ των υστέρων δημιουργούσαν τετελεσμένα, ώστε να τα παραλάβει ο επόμενος. Αυτό ονομάζεται δόλος και απάτη, και, οι πράττοντες απατεώνες. Το τι πιστεύει κάθε λαός και πώς θέλει να μορφώνονται τα παιδιά του είναι ερώτημα που αφορά στον λαό, τίθεται ενώπιον του και η απάντηση του λαού αποτυπώνεται στο Σύνταγμά του. Δε βρίσκεται στη δικαιοδοσία κανενός υπουργού, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει ερωτηθεί ο λαός. Αυτό για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Ελληνικό λαό και για το οποίο έλαβε καθαρή απάντηση και εντολή, δηλαδή την αποτίναξη του ζυγού που έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας, όχι μόνο δεν το υλοποίησε αλλά και έπραξε ακριβώς το αντίθετο.
δ) Ο κ. Φίλης ψεύδεται χωρίς ντροπή όταν λέει ότι θέλει την "ουδετεροθρησκεία". Στην πραγματικότητα επιθυμεί την αποξένωση της Ελληνικής κοινωνίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία και μόνο. Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι πρόσφατα ο ίδιος υπουργός και το ίδιο υπουργείο ενέκρινε τον διορισμό θρησκευτικών διδασκάλων στα σχολεία τόσο της ισραηλινής, όσο και της μουσουλμανικής κοινότητας, επιλεγμένων από τις ίδιες τις κοινότητες, ώστε στα σχολεία τους να διδάσκεται η δική τους θρησκεία από δικούς τους διδασκάλους. Μόνο τα παιδιά που δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να διδάσκονται την πίστη τους.
ε) Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο έχουν πλήρη γνώση και έχουν εγκρίνει από καιρό αυτήν την πολιτική. Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας και τα συγχαρητήρια που έδωσε στον υπουργό του για το έργο του. Το ότι δεν περιέλαβε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους στη Συνταγματική αναθεώρηση που πρότεινε τον Ιούλιο, δεν έγινε επειδή αυτό το θέμα είναι "μεγάλο", όπως είπε, αλλά γιατί γνωρίζει ότι κατόπιν, ο μουφτής και οι διδάσκαλοι των θρησκευτικών στα μουσουλμανικά σχολεία θα διορίζονται απευθείας από την Άγκυρα, χωρίς καμία δικαιοδοσία του υπουργείου. Άλλωστε, ο κ. Φίλης ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού με δηλώσεις του έθετε θέμα πρωινής προσευχής στα σχολεία, το οποίο στη συνέχεια απέσυρε, ώστε με την «υποχώρηση» αυτή να γίνει αποδεκτό με λιγότερες αντιδράσεις το θέμα των θρησκευτικών. Αυτές είναι οι μέθοδοι ανθρώπων αδίστακτων, με ήθος που έχει αποκτηθεί κατά τη μακροχρόνια μαθητεία τους στα θρανία του υλιστικού αμοραλισμού και του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
στ) Απευθυνόμαστε στον κ. Καμμένο και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ έναν–έναν προσωπικά. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή τους ως προς το σε ποια κατεύθυνση θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα, γκρεμίζοντας τον μοναδικό στύλο που αποτρέπει την υπαρξιακή κατάρρευση του Ελληνισμού και της Ελληνικής κοινωνίας ιδιαίτερα, στην οποία και εσείς συμβάλλετε, αντίθετα με τα μέχρι τώρα λεγόμενά σας. Είστε ενήμεροι, αφού συμμετέχετε στην κυβέρνηση και παρίστασθε στα υπουργικά συμβούλια. Σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τον εμπαιγμό του «ψηφίζω αρνητικά, αλλά στηρίζω έμπρακτα την κυβέρνηση στο έργο της», όπως έγινε με τηνψήφιση του συμφώνου συμβίωσης. Σας καλούμε –αν δε θέλετε να χαρακτηριστείτε ως προδότες του Ελληνικού λαού, αλλά και εκπληρώνοντας κατ’ ελάχιστο το χρέος σας απέναντι σε αυτούς που σας έδωσαν την ψήφο τους στηρίζοντάς σας ως χριστιανούς και πατριώτες σύμφωνα με τα λεγόμενά σας– να απαιτήσετε άμεσα από τον κ. Τσίπρα, με εναλλακτική επιλογή την πτώση της κυβέρνησης:
  • την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που αφορά στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών,
  • τη συνέχιση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού στα σχολεία, όπως ήδη ισχύει, χωρίς τη δημιουργία ζητήματος στο μέλλον,
  • τέλος, ως άμεσο επακόλουθο των παραπάνω, την παραίτηση του κ.Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας, θεωρώντας την παραμονή του στην θέση αυτή ως προσβλητική για τον Ελληνικό λαό, και την αντικατάστασή του από πρόσωπο που θα δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.
Διαφορετικά, δεν θα σταματήσουμε να σας καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό ως ανθρώπους που τον εξαπάτησαν και τον πρόδωσαν με τον πλέον κυνικό τρόπο. Η άποψη αυτή έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται στον λαό. Είναι στο χέρι σας να μην εμπεδωθεί.
ζ) Καλούμε τη ΝΔ να μην προσπεράσει το θέμα αυτό απλώς με μία ανακοίνωση, αλλά να το αναδείξει σε μείζον και συνεχές, μέχρι την απόσυρσή του. Την καλούμε, επίσης, να δηλώσει καθαρά κατά πόσο θα υπάρξει ρητώς στο πρόγραμμα που προτίθεται να φέρει ενώπιον του εκλογικού σώματος η επαναφορά του μαθήματος ως ομολογιακού, όπως ήταν μέχρι τώρα. Η τακτική του "υπογράφω την παραμονή της αναφοράς του θρησκεύματος στις ταυτότητες όσο είμαι στην αντιπολίτευση" και "το προσπερνάω όταν βρεθώ στην κυβέρνηση" δεν συνιστά μόνο εμπαιγμό αλλά και εξαπάτηση.
η) Καλούμε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, ως θεματοφύλακα του πολιτεύματος, του γράμματος αλλά και του πνεύματος του Συντάγματος –το οποίο αποτελεί εχέγγυο της δημοκρατικής διαδικασίας, όπου η κυβέρνηση και το κράτος ενεργούν ως υπηρέτης και εντολοδόχος του λαού– να αναδείξει (λέμε αναδείξει αφού η υπουργική απόφαση δεν απαιτούσε υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας) την πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας ως κατάχρηση εξουσίας, αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση. Ταυτόχρονα ως αντισυνταγματική, αφού αντιβαίνει στο Σύνταγμα που ορίζει ως σκοπό της Παιδείας την εθνική και θρησκευτική μόρφωση των παιδιών. Του υπενθυμίζουμε δε, την περίπτωση του προερχόμενου από τον ίδιο πολιτικό χώρο αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου, ο οποίος αρνήθηκε να συναινέσει στην εξομοίωση της Ελληνικής γραφής με τα λατινικά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ζήτησε την απόσυρσή της, απειλώντας με παραίτηση.
θ) Στηρίζουμε την προσφυγή της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της εγκυκλίου ως αντισυνταγματικής και δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας για ενημέρωση του Ελληνικού λαού πάνω στο θέμα αυτό.
ι) Απευθυνόμαστε στους γονείς και διδασκάλους των παιδιών και τους καλούμε να αντισταθούν στην πολιτική αυτή όπου και όποτε μπορούν με συζήτηση και ενημέρωση στους συλλόγους γονέων/διδασκάλων σχετικά με τις πτυχές του όλου θέματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι πλέον τίποτε δεν είναι δεδομένο, ιδίως αυτά τα οποία θεωρούσαμε αναπόσπαστα δεμένα με τον Ελληνισμό.
ια) Τον αγώνα αυτόν διεκδίκησης, όχι μόνο της Παιδείας μας αλλά ουσιαστικά της Πατρίδας μας, οφείλουμε να τον αναλάβουμε έστω και τώρα. Διαφορετικά πολύ φοβούμαστε ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που θα ανακαλύψουμε ότι ζούμε σε έναν τόπο ολότελα ξένο, όπου θα αναζητείται ως χάρη από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη η ίδρυση ιδιωτικών ενοριακών σχολείων ή η αποκλειστική κατ’ οίκον εκπαίδευση των παιδιών μας. Μόνο που θα πρέπει να απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτών των παιδιών για το τι κάναμε εμείς μέχρι τώρα ώστε να μην εξελιχθούν τα πράγματα κατ’ αυτόν τον τρόπο.
ιβ) Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευρωπαϊκός διαφωτισμός –στον οποίο ομνύουν όλα τα κόμματα και στον οποίο θέλουν να οικοδομήσουν την Παιδεία μας– όντας η βάση του πολιτισμού των περισσοτέρων σημερινών Ευρωπαϊκών κρατών, όπου υπέρτατη αλάθητη αρχή ανεδείχθη ο άνθρωπος και δη ο Ευρωπαίος άνθρωπος, εκδιώκοντας και αποκηρύσσοντας τον Χριστό από την Ευρώπη και τις καρδιές των ανθρώπων, ουδόλως απέτρεψε τα ίδια αυτά κράτηαπό το να επιδοθούν με την ισχύ της τεχνολογίας και των όπλων στη λεηλασία ξένων περιοχών και πληθυσμών, τις λεγόμενες αποικίες. Επιπλέον, ανεδείχθη το εύφορο έδαφος όπου φύτρωσαν όλες οι άθεες εκείνες ιδεολογίες που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο μέχρι και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά καυχώνται και επισείουν στους υπόλοιπους πληθυσμούς του πλανήτη τα επιτεύγματά τους, που δεν είναι άλλα από τη συσσώρευση υλικών και τεχνολογικών αγαθών με πλήρη αδιαφορία για την αφαίμαξη που τους έχουν οδηγήσει. Ο Ελληνισμός όμως στη μακραίωνη ιστορία του ως αρχαία Ελλάδα και αργότερα ως Βυζαντινή αυτοκρατορία κόμισε στην ανθρωπότητα αφενός μεν την αναζήτηση και τη δίψα για το Αληθές, και, αφετέρου, την πρόταξη του Θεανθρώπου ως αληθινού και τέλειου Ανθρώπου, και, αληθινού και τέλειου Θεού. Αναζήτησε τη ζωή και το φώς και τη Ζωή και το Φως διεκήρυξε όταν τα βρήκε. Σε Αυτόν στήριξε τα επιτεύγματα και τον πολιτισμό του χωρίς να κινεί τον φθόνο των αλλόθρησκων λαών, αφού όντας πλούσιος δεν εκαυχάτο για τίποτα παρά μόνο για τον Χριστό.
Ως Παράταξη σε αυτό το Φως επιζητούμε να μορφωθούν τα παιδιά μας και γι’ αυτό θα αγωνισθούμε.
Κομνηνός Καμάμης
Διοίκηση Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top