Σύμφωνα με τον δημιουργό του «Jesus VR», Ντέιβιντ Χάνσεν, πρόκειται για την πιο δυνατή ιστορία όλων των εποχών

ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η είσοδος των τεχνολογιών της εικονικής πραγματικότητας στη βιομηχανία του κινηματογράφου έρχονται στο προσκήνιο μετά την επιλογή του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα ανοίξει τις πύλες του μεθαύριο, να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο αυτό εντυπωσιακό είδος.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρχει ειδική αίθουσα όπου θα προβάλλονται νέες παραγωγές που στηρίζονται στην εικονική πραγματικότητα, με πιο πολυσυζητημένη αυτή που αναφέρεται στη ζωή του Χριστού.

Πρόκειται για την ταινία «Jesus VR - Η ιστορία του Χριστού», μεγάλο μέρος της οποίας θα παρουσιαστεί, σε πρώτη παγκόσμια προβολή, την Πέμπτη. Ολοκληρωμένη η ταινία, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, θα βγει τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της, Ντέιβιντ Χάνσεν, «πρόκειται για την πιο δυνατή ιστορία όλων των εποχών και η εικονική πραγματικότητα είναι ο ιδανικός τρόπος να τη διηγηθεί κανείς». Το σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα είναι συναρπαστική καθώς ο θεατής θα αισθάνεται πως είναι ένας από τους μαθητές του Ιησού την ώρα που εκείνος κάνει το κήρυγμά του και πως βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον τάφο του τη στιγμή της Ανάστασής του!

Η συνύπαρξη

Παρ' όλα αυτά οι απόψεις σχετικά με αν είναι δυνατό να συνυπάρξουν ο κινηματογράφος με την εικονική πραγματικότητα, η οποία μέχρι πρόσφατα πρωταγωνιστούσε μόνο στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, διίστανται και το ερώτημα σχετικά με το αν έχει βρεθεί η γέφυρα που θα ενώνει τον κόσμο του παιχνιδιού με αυτόν του κινηματογράφου παραμένει αναπάντητο. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός μιλώντας για το θέμα αυτό στο Φεστιβάλ των Κανών που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας ενδεχομένως να είναι καταστροφική για τον κινηματογράφο καθώς αφήνει τον θεατή να ξεχάσει την ιστορία της ταινίας».

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που πιστεύουν πως η εικονική πραγματικότητα μπορεί να βρει τη θέση της στο σινεμά αρκεί να βρεθούν τρόποι ώστε μια ιστορία να λέγεται διαφορετικά, με έναν πιο περίπλοκο τρόπο, κάτι το όποιο κατάφερναν να κάνουν στο παρελθόν οι μεγάλοι μυθιστοριογράφοι. Εκφράζουν δε τη βεβαιότητα ότι η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και ο κινηματογράφος θα βρουν τον τρόπο να συνυπάρξουν όπως ακριβώς συνέβη στο παρελθόν με το σινεμά και την τηλεόραση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top