Δημήτρης ΣτεργίουΆκουσα και διάβασα τις υποσχέσεις και τη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 81η ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς και τρόμαξα ξανά.

Κατ΄αρχάς, τρόμαξα διότι και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε και εκείνος το βήμα της ΔΕΘ για να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα με καλά λόγια για τον πάντα ευκολόπιστο ελληνικό λαό, δηλαδή με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, που, μαζί με τους όλους τους προηγούμενους, έχουν αναγάγει το χώρο αυτό σε άμβωνα λαϊκίστικου κηρύγματος.

Τρόμαξα ξανά διότι διαπίστωσα ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι, αν και κι όταν γίνει πρωθυπουργός, θα είναι υπό την επιτήρηση όχι μόνο των ξένων δανειστών, αλλά και ντόπιων, που πάντα επιτίθενται ή αμύνονται «περί (κομματικής, προσωπικής, συνδικαλιστικής, προνομιακής και ιδεοληπτικής) πάρτης».

Τρόμαξα, διότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε μία φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, τον ΕΝΦΙΑ, με στοχευμένη μείωση δαπανών, χωρίς να ρωτήσει τους «θεσμούς» και ιδιαίτερα για τον περιορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Τρόμαξα, διότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα εφαρμόσει μία στρατηγική καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του Κράτους, χωρίς να ρωτήσει τους ντόπιους επιτηρητές, όπως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι συνδικαλιστές και πολλοί άλλοι κρατιστές και βολεμένοι.

Τρόμαξα, διότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο δύσμοιρο χώρο της παιδείας ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε σε όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι «θα αντιστραφούν όλες οι προσπάθειες ακύρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας από μια ιδεοληπτική κυβέρνηση», χωρίς να ρωτήσει πολλούς ντόπιους «προστάτες» των «εκπεδεφτικών» μεταρρυθμίσεων, της φωνητικής ορθογραφίας και της κατάργησης τηςορθής διδασκαλίας της αρχέγονης γλώσσας μας.Τρόμαξα, διότι με αυτά που είπε για την παιδεία και τους «κουκουλοφόρους» τρόμαξα ότι θα γίνει χαλασμός στη χώρα μας, όπως και επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που απλώς δειλά πήγαν να κάτι!

Τρόμαξα, διότι δεν έγινε στον κ. Μητσοτάκη «μάθημα» το «πάθημα» του κ. Αντώνη Σαμαρά με την εξαγγελία του που έκανε στις 13 Φεβρουαρίου 2012 (πριν γίνει πρωθυπουργός!) ότι « τις κουκούλες τους θα τους τις κατεβάσω»!, με αφορμή τότε τα επεισόδια και τις εκτεταμένες ζημιές σε ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας…

Τρόμαξα, διότι, επειδή η ιστορία στη χώρα μας επαναλαμβάνεται πάντα ως … ιλαροτραγωδία, όλα αυτά σημαίνουν νέα ταλαιπωρία και νέα επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών και των Ελλήνων φορολογουμένων, αφού μάλλον θα γίνουν, όπως πάντα, τα αντίθετα ή … τίποτα!


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top