Σε πρόσφατη έκθεση που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την αποτύπωση της κατάστασης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος μας παρουσίασε τα διαχρονικά μεγέθη του από την στιγμή που η χώρα μπήκε στο μεγαλύτερο τραπεζικό πείραμα στον πλανήτη μέχρι και σήμερα
Χαρακτηριστικό κομμάτι της εν λόγω έρευνας είναι ο κάτωθι πίνακας που αποκαλύπτει την μεγάλη απάτη που εξελίσσεται στην χώρα με την ανοχή και συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού της χώρας.


Την ώρα που συζητάμε για την βιωσιμότητα του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος την εξυπηρέτηση του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους οι εμπορικές τράπεζες την περίοδο των τελευταίων έξι ετών έχουν μειώσει την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας περί του ποσού των 120 δις. Μια πράξη παράνομη και αυθαίρετη την οποία εφαρμόζουν οι διεθνείς τραπεζίτες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού τους σχεδιασμού περί του ελέγχου του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Επίσης υποτίθεται πως οι Ελληνικές τράπεζες υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την κατοχή Ελληνικών ομολόγων μέσω της διαδικασίας του PSI όμως τα στοιχεία που μας παρουσιάζει η ΤτΕ μιλά για μια απομείωση της τάξης των 11 δις ευρώ. Αρα για ποιου είδους ανακεφαλαιοποιήσεις μιλάμε;
Εκείνο που όμως έχει πολύ μεγαλύτερη αξία είναι πως οι εμπορικές τράπεζες της χώρας τα τελευταία έξι έτη και την ώρα που το ελληνικό δημόσιο τις χρηματοδοτούσε δια των ανακεφαλαιοποιήσεων αυτές επενδύανε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν της κλασικής τραπεζικής η ραγδαία αύξηση του σύνολου αυτής της δραστηριότητας επί του ενεργητικού τους είναι χαρακτηριστική μια και έφτασε στο ποσό των 45 δις ευρώ.


Ο στρατηγικός σχεδιασμός των διεθνών τραπεζιτών που ξεκίνησε στην Ελλάδα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αποτυπώνει τις προθέσεις τους περί της επιβολής μιας τραπεζοκεντρικής και ελεγχόμενης οικονομίας όπου οι τραπεζίτες θα είναι αγρότες επιχειρηματίες και έμποροι.
Τα τραπεζικά σοβιέτ προ των πυλών.


 


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top