nikolopoylos


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κίνδυνος ντόμινο για το ΤΕΙ Αιγίου».Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζει όλες τις παραμέτρους για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος που έχει υποβάλει η διοίκηση του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και αφορά στη διατήρηση του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας στο παράρτημα του Αιγίου, και ο Δήμος Αιγιάλειας και οι τοπικοί φορείς πιέζουν παραλλήλως ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση, εφιαλτική ξεπροβάλλει μία τυχόν αρνητική κατάληξη της μεγάλης αυτής προσπάθειας, που θα έχει ζωτικές επιπτώσεις στην περιοχή.
Με την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της τελικής απόφασης να ‘χει ξεκινήσει και τα μηνύματα να ‘ναι θετικά, αυτό που θα μπορούσε να συμβεί σε μία εντελώς αντίθετη με το ζητούμενο κατεύθυνση, σίγουρα θέτει τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους, αλλά και σε εγρήγορση, αφού τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και μια «στραβή» της τελευταίας στιγμής, θα μπορούσε να γκρεμίσει το οικοδόμημα μιας ολόκληρης δεκαετίας.
Ο αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και απερχόμενος πρόεδρος του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας, Κωσταντίνος Κουτσογιάννης, όσο κι αν φαίνεται αισιόδοξος για την παραμονή του τμήματος και μετά το 2018, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», βάζει μια ιδιαίτερη παράμετρο, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν από τις τοπικές αρχές, θεωρώντας πως σε κάθε περίπτωση το ΤΕΙ θα υφίσταται, έστω και με ένα τμήμα.
Όπως λέει, «μια αρνητική απόφαση για κατάργηση της Οπτικής, θ’ αρχίσει να αγχώνει και το πρώτο τμήμα της Φυσικοθεραπείας, αφού αν δεν ανοίξει το καρατομημένο από το σχέδιο «Αθηνά», τότε ίσως και το εναπομείναν χρειαστεί να μεταφερθεί στην έδρα του ΤΕΙ, στην Πάτρα», κάτι που θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας θυλάκων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην συμπρωτεύουσα της Αχαΐας.
Με τη σκέψη σ’ αυτό, άπαντες πιέζουν την αχαιή αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, να «καθαρίσει» το θέμα και να αποκαταστήσει την αδικία που -ακαδημαϊκά και κοινωνικά- υπέστη το Αίγιο, το 2013, όταν η τότε ηγεσία του υπουργείου συμπεριέλαβε την Οπτική-Οπτομετρία στα «βαρίδια» του συστήματος, παρότι αξιόμαχη επιστημονικά, από άποψη καθηγητών και συνεργατών, μεγάλη προτίμηση από φοιτητές και αποδεδειγμένη υψηλή επαγγελματική αποκατάσταση των τελειόφοιτων.
Όπως πρόσφατα έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος », από το περιβάλλον της κ. Αναγνωστοπούλου η απόφαση για διατήρηση του επίμαχου τμήματος στο Αίγιο θεωρείται «δίκαιη και δρομολογημένη», με το τυπικό μέρος της υπογραφής να τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη της χρονιάς, ίσως και πολύ πριν τα Χριστούγεννα.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Έχουν βάση- έστω και μερικώς- οι ανησυχίες των ακαδημαϊκών;
2. Γιατί να παρατηρηθεί αναταραχή για ένα τμήμα που αποδεδειγμένο «τραβάει» και προσφέρει ζωντάνια στην οικονομία της Αιγιαλείας;
3. Ποιοι οι λόγοι που δεν δίδεται οριστική λύση πολύ πριν τα Χριστούγεννα;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top