Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό στο Ελλαδιστάν καθώς οι ένστολοι εργατοπατέρες συναντήθηκαν με το ΠΑΜΕ, στα γραφεία του μάλιστα, για κοινούς αγώνες… Διαβάσαμε για “Κοινό μέτωπο εργατικών αγώνων επιχειρούν οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας μαζί με άλλους εργαζόμενους, κάτι που σηματοδοτήθηκε από την πρώτη συνάντηση των ένστολων συνδικαλιστών με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)”. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, παρόντων του επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κ. Γιώργου Πέρρου, του μέλους της Γραμματείας, κ. Μπάμπη Βορτελίνου και του υπεύθυνου Τύπου, κ. Γιώργου Μπουλούγαρη. Ο κ. Πέρρος επεσήμανε τη διακριτική του παρουσία στις κινητοποιήσεις των ένστολων, η οποία στο εξής μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί με τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών, που θα αναδεικνύουν και θα στηρίζουν τις αγωνιστικές δράσεις, δεδομένου ότι οι ένστολοι εργαζόμενοι δεν ταυτίζονται με τον κατασταλτικό ρόλο που επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις. 


Τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης τρόπου διαχείρισης των καταστάσεων κρίσης που παρουσιάζονται όταν ανάμεσα στις συγκρούσεις-διαφορές της εργοδοσίας και των συνδικάτων, παρεμβάλλεται η αστυνομία με άνωθεν εντολές. Βασική επιδίωξη του ΠΑΜΕ, όπως τόνισε ο κ. Πέρρος, είναι η συσπείρωση των εργαζομένων και η συμμετοχή τους στους εργατικούς αγώνες και όχι ο εκφοβισμός και η αδρανοποίησή τους. Ιδίως αυτήν την περίοδο όπου η κυβέρνηση υπό τον εκβιασμό της «αξιολόγησης» προωθεί ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλιστικό νόμο.

Οι ένστολοι τόνισαν πως προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και υφίστανται τις ίδιες με την κοινωνία επιπτώσεις και άρα τους ενώνουν κοινά προβλήματα που μπορούν από κοινού να αντιμετωπίσουν, πέρα από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις για τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, ως βραχίονας της εκάστοτε εξουσίας. Γι αυτό το λόγο εκφράζουν σταθερά την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των συμπολιτών τους και επιζητούν και τη δική τους στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους. 


Οι ομοσπονδίες των ένστολων ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι με τη συνάντηση τους εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος στα συνδικαλιστικά πράγματα της χώρας καθώς το συνδικάτο τους, αγωνίζεται με γνώμονα όχι το «κομματικό» συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα των εργαζόμενων ενστόλων όλης της χώρας οι οποίοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε από τους άλλους εργαζομένους….” Γιατί οι ένστολοι, σύμφωνα με τους ιδίους, είναι εργαζόμενοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης οι συνδικαλισταράδες του ΠΑΜΕ, δεν εκπροσωπούν κομματικά συμφέροντα… Μην εκπλαγείτε όταν δείτε κάποιον αξιωματικό να κρατάει τη ντουντούκα σε κάποιον εργατοπατέρα του ΠΑΜΕ....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top