Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Πωλ Γκασκόιν κρίθηκε ένοχος για «ρατσιστικό σχόλιο» σε τηλεοπτικό σόου και καλείται να πληρώσει πρόστιμο και αποζημίωση 2.000 λιρών και 500 λίρες ως δικαστικά έξοδα! Η καταδίκη προήλθε εξαιτίας ενός σχολίου του «Γκάζα» προς έναν μαύρο υπάλληλο σεκούριτι, όταν σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε χαρακτηριστικά στον άνδρα: «μπορείς να χαμογελάσεις γιατί δεν σε βλέπω;» 


Ο δικαστής με το σκεπτικό ότι το σχόλιό του αφορούσε το χρώμα του δέρματος του «θύματος» και ότι έγινε ενώπιον χιλίων ανθρώπων, αποφάσισε την καταδίκη του πάλαι ποτέ Βρετανού διεθνή ποδοσφαιριστή. Τόνισε συγκεκριμένα πως, «Ο κ. Ρόου γελοιοποιήθηκε στη σκηνή του στούντιο, ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων. Πρόκειται για μία κλασική ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία είναι πλέον συνηθισμένη, αλλά θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους». 


Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Γκασκόιν. 
 Κατά την είσοδό του στο κτίριο του δικαστηρίου, πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο και του ζήτησε αυτόγραφα. Η ακραία αυτή καταδίκη για έναν αστεϊσμό, είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας που έχει εισχωρήσει ακόμα και στο δίκαιο των Ευρωπαϊκών κρατών....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top