Ένα φεστιβάλ σίγουρα κρίνεται από τα δρώμενά του, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφήμισή του πάντα μας προϊεδάζει για το τι θα συμβεί. 
Έτσι λοιπόν, το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου διαφημίζεται με την Αθηνά, την αρχαία Θεά το όνομα της οποίας φέρει και η πρωτεύουσα της χώρας μας. Ενώ κάποιος θα βρει πολύ ωραία την ιδέα η χρήση μιας θεάς της αρχαιότητος, σίγουρα η μίξη της Θεάς Αθηνάς με τη Μέριλυν Μονρόε, είναι τουλάχιστον…ατυχής. 
Στην αφίσα για το εν λόγω φεστιβάλ, η μορφή που απεικονίζεται από τη μέση και πάνω βλέπουμε την Αθηνά Παλλάδα, ενώ από τη μέση και κάτω καλλίγραμμα πόδια με ψηλοτάκουνες γόβες και το φόρεμα να “ίπταται”. 
Αν και πολλοί τρόποι υπάρχουν ώστε το “παλιό” να συνδεθεί με το “νεό” οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ επέλεξαν μια μίξη αυτών, και το αποτέλεσμα να αδικεί και το αρχαιοελληνικό κάλλος αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική τέχνη. Η μορφή της Αθηνάς Παλλάδος είναι ξεκάθαρη με σαφείς παραπομπές, ως επίσης και αυτή της γνωστής ηθοποιού που γελούσε καθώς ο αέρας της σήκωνε το φόρεμα, σε ένα στιγμιότυπο που όλοι γνωρίζουμε. 
Παραποιώντας τα αδικούνται και τα δυο. 
Καλό θα ήταν όταν θέλουμε να “ενώσουμε” το αρχαίο κάλλος με τον σύγχρονο κινηματογράφο αυτό να γίνεται με τρόπο όπου η μια τέχνη να αναδεικνύει την άλλη και όχι να τη προσβάλλει....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top