Μια λίστα με τους 7 δημοφιλέστερους προορισμούς περιπέτειας για το 2017 δημοσίευσε η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για αναζητήσεις και κριτικές ταξιδίων περιπέτειας Stride Travel. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα!

Παρά την έξαρση του Ιού Ζίκα η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο είναι η Κούβα!

Η λίστα προέκυψε έπειτα από συλλογή ακι επεξεργασία αναζητήσεων και page views στην πλατφόρμα της Stride Travel.


1. Κούβα

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τελικά ο,τι οι Καναδοί και οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για χρόνια, ότι η Κούβα είναι προικισμένη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, φιλικούς κατοίκους και όμορφα εθνικά πάρκα, και όλα αυτά με μία ώρα πτήσης από το Μαϊάμι.


2. Ρουμανία

Μπορεί να είναι διάσημη ως πατρίδα του Δράκουλα όμως τίποτα δεν είναι τρομακτικό σε αυτή τη χώρα-διαμάντι, στη νοτιοανατολική Ευρωπη. Εξερευνήστε τους δρόμους του Μπρασόβ στην Τρανσυλβανία, τα Καρπάθια όρη και τα δεκάδες σκι resort.


3. Μπελίζ

Εδώ και χρόνια αποτελούσε δημοφιλή προορισμό για Αμερικανούς συνταξιούχους που αναζητούσαν ένα φιλικό και ζεστό μέρος κοντά στη πατρίδα τους. Όμως, η χώρα προσφέρει δυνατότητες και καταδύσεις (Lighthouse Reef με το διάσημο μπλε σπήλαιο).


4. Μάτσου Πίτσου, Περού

Το μονοπάτι των Ίνκας, το μονοπάτι Salkantay που περνά μέσα από τις Άνδεις και η επίσκεψη στις τοπικές κοινότητες στην Ιερή Κοιλάδα είναι τα must για όλα τα ταξίδια στο Περού.


5. Ισλανδία

Πρόσφατα αναδύθηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς περιπέτειας στον κόσμο, καθώς βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και λίγες ώρες πτήσης από τη δυτική Ευρώπη. Είναι ο παράδεισος για τους φυσιολάτρες (καταρράκτης Skogafoss, εθνικό πάρκο Snæfellsnes, Blue Lagoon, βόρειο Σέλας).


6. Ταϊλάνδη

Η χώρα αυτή διαθέτει κάτι για όλους, πανέμορφες παραλίες στο νότο, την θορυβώδη Μπανγκόγκ και τους βουδιστικούς ναούς. Ιδανικά χρειάζονται 2 ή 3 εβδομάδες για να τα δει κανείς όλα. Προσφέρει ακόμα αποδράσεις στη φύση, στα βουνά Chiang Mai.


7. Ελλάδα

Από τους εκπληκτικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη και η Επίδαυρος μέχρι το εντυπωσιακό μπλε των νερών της Σαντορίνης, ένα ταξίδι περιπέτειας στην Ελλάδα περιλαμβάνει όλα τα κλασικά στοιχεία των διακοπών στη χώρα αυτή. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο από την Ελλάδα για ιστιοπλοΐα. Απολαύστε τα διάσημα ελληνικά νησιά δια θαλάσσης. Η Ελλάδα είναι επίσης σχετικά φθηνός προορισμός σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top