Τουρκία: Χτίζουν νέα δικαστήρια για να δικάσουν τους 32.000 πραξικοπηματίες


Μετά την απόφαση κατασκευής φυλακών

Τουρκία: Χτίζουν νέα δικαστήρια για να δικάσουν τους 32.000 πραξικοπηματίες

Δανάη Δασοπούλου


Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τις δίκες των κατηγορούμενων για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν Μετά την απόφαση για την κατασκευή νέων φυλακών τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για τους συλληφθέντες πραξικοπηματίες, η Τουρκία αναμένεται να προχωρήσει και στην ανέγερση νέων δικαστικών αιθουσών για τις δίκες των κατηγορούμενων.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet,επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να χτίσει νέα δικαστήρια ώστε να διαχειριστεί τις χιλιάδες διώξεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, τη στιγμή που οι συλληφθέντες αγγίζουν τον αριθμό των 32.000.

«Θα χτίσουμε νέες δικαστικές αίθουσες εφόσον χρειάζεται», πρόσθεσε ο Μποζντάγκ μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Hurriyet, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως αναμένεται η διεξαγωγή «μαζικών δικών» χιλιάδων κατηγορούμενων, ενώ συμπλήρωσε ότι μεταξύ των 32.000 που τελούν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι διατηρούν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάποιοι ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι στην πορεία της νομικής διαδικασίας. 
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top