ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! - ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ, ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ … «ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΖΗΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΕΚΔΟΤΩΝ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 20 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ στην κυριολεξία οι χρεοκοπημένοι και ξοφλημένοι καναλάρχες μαζί με τους εκφραστές του παλιού πολιτικού συστήματος, επιχειρούν να εμφανίσουν ως τεράστιο σκάνδαλο τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Αττικής στους μετόχους της, τους εργολάβους και τους μηχανικούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Χρ. Καλογρίτσας.

Την ίδια ώρα από πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτεται ότι η Τράπεζα Αττικής έχει δώσει θαλασσοδάνεια 13 εκατομμυρίων ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν πληρώσει δεκάρα τσακιστή για δόσεις και τόκους. Το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά κάνει μάλιστα και παραλληλισμούς της Τράπεζας Αττικής, με την Τράπεζα Κρήτης(!) και τον Κοσκωτά, με στόχο να αποδομήσει την κυβέρνηση και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ιδιοκτήτης του ALPHA προσπαθεί μάλιστα να κάνει μαθήματα διαφάνειας και συμβουλεύει τη Δικαιοσύνη, τη στιγμή που χθες άρχισε η δίκη του στο Εφετείο Κακουργημάτων, όπου κατηγορείται για σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι γνωστό ότι το σύστημα της διαπλοκής έχει ενοχληθεί από την προσπάθεια του Χρ. Καλογρίτσα, να μπει στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ήδη έχει σπάσει το καρτέλ που υπήρχε μέχρι τώρα στα δημόσια έργα, διεκδικώντας το μερίδιο που του αντιστοιχεί. Μέχρι τώρα η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενους διαγωνισμούς και αυτό ακριβώς είναι που δεν μπορούν να του συγχωρήσουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης, που για δεκαετίες μονοπωλούσαν τα δημόσια έργα στη χώρα.

Η αξιοπιστία του Χ. Καλογρίτσα θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν θα κληθεί να καταθέσει την πρώτη δόση από τα 52 εκατομμύρια της προσφοράς του για την τηλεοπτική άδεια.

Αν τα χρήματα καταβληθούν, τότε θα γελοιοποιηθούν όλοι όσοι τώρα τον κατηγορούν. Διαφορετικά…

Βέβαια η κυβέρνηση έχει χρέος να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση για να μην σέρνεται η μπόχα της σκανδαλολογίας, που παράγουν τα κανάλια της διαπλοκής.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει άμεση εντολή στις τράπεζες και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των δανείων των μεγάλων τεχνικών εταιρειών και ειδικά αυτών που συνδέονται με τους βαρόνους της ενημέρωσης, για τα τελευταία 20 χρόνια καθώς και τις εγγυήσεις που έχουν δώσει στις τράπεζες.

Πρέπει επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα και όλα τα δάνεια σε επίπεδο ομίλων, όλων των παραγόντων της διαπλοκής, εκδοτών, καναλαρχών και μεγαλοεργολάβων για να μάθει ο λαός ολόκληρη την αλήθεια για τη λεηλασία που συντελέστηκε και να σταματήσει επιτέλους η πλύση εγκεφάλου που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews ο κατασκευαστικός όμιλος του Χρ. Καλογρίτσα έχει πολύ λιγότερα δάνεια σε σύγκριση με εταιρείες που λεηλατούσαν μέχρι σήμερα όλα τα δημόσια έργα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια των κομμάτων αλλά και των διαπλεκόμενων στην ΑΤΕ, και την PROTON BANK που χρεοκόπησαν, αλλά και τις μεγάλες οφειλές των μεγαλόσχημων επιχειρηματιών στις συστημικές τράπεζες.

Eδώ πρέπει να τονιστεί επίσης ότι μόνο στο Τ.Τ. δεν έχει δοθεί ποτέ επί προεδρίας του Άγγελου Φιλιππίδη, δάνειο σε εκδότες και καναλάρχες.

Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση τώρα για να αντιμετωπίσει το βρόμικο σχέδιο, που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες και το παλιό μνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Με στοιχεία και αριθμούς πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο για όλα τα θαλασσοδάνεια, για να σταματήσει η προπαγάνδα της διαπλοκής.

Γιατί δεν μπορούν να απολογούνται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς για τις αθλιότητες που στήνουν οι ξοφλημένοι νταβατζήδες, για δισεκατομμύρια θαλασσοδανείων, που έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Στο Μαξίμου οφείλουν να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με ένα σύστημα που παίζει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να διασωθεί.

Καθήκον της κυβέρνησης είναι να τσακίσει τώρα το σύστημα της διαπλοκής πριν δηλητηριάσει με την μπόχα της σκανδαλολογίας ολόκληρη τη δημόσια ζωή.

Ο Σπύρος Καραπάτσος

Με ανακοίνωση του ο συνεταίρος του Χρήστου Καλογρίτσα Σπυρίδων Καραμπάτσος, δίνει απαντήσεις για όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τα … «βοσκοτόπια» στην Ιθάκη

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Mετά την από πολλών ημερών άθλια, βάρβαρη, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ, ΨΕΥΔΗ και ΧΥΔΑΙΑ επίθεση εναντίον μου και κατά της εταιρείας μου, που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προσφεύγω σήμερα στην δικαιοσύνη, για να προστατεύσω την τιμή της συζύγου μου και των παιδιών μου, και να αμυνθώ στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν -για δικά τους συμφέροντα και λόγους- να με αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας.Παραθέτω τα ακόλουθα:
Ως προς την Εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε.
Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά τηςπρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.
Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ, ο δε “επιχειρηματίας φάντασμα” κατοικεί με την οικογένειά του τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε για την αγορά γης και την ανάπτυξή της και ΔΕΝπραγματοποιεί άλλες εμπορικές πράξεις.
Οι όποιες αργοπορημένες δηλώσεις – δημοσιεύσεις κλπ που εμφανίζονται ως “κακουργήματα”,επισύρουν τα φοβερά πρόστιμα των 150€.
Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων.


Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών.
Οι εκτάσεις αυτές ούτε γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει πλησίον κρατική, δημοτική, εκκλησιαστική ή άλλη κοινόχρηστη ιδιοκτησία.
Παρ’ ότι έχω δεκάδες όμορους ιδιοκτήτες, τα 30 αυτά έτη, ΚΑΜΜΙΑ διεκδικητική αγωγή δεν εγέρθηκε εναντίον μου πλην μίας 4 στρεμμ. στην οποία η αντίδικος δεν έδωσε συνέχεια όταν το δικαστήριο διέταξε πραγματογνωμοσύνη.
ΚΑΜΜΙΑ οικονομική αξίωση δεν έχει απαιτηθεί από ΚΑΝΕΝΑ για τις πράξεις αυτές.
ΟΥΔΕΜΙΑ αξίωση έχει ΠΟΤΕ εγερθεί δικαστικά από τον Δήμο Ιθάκης.
Για την διάνοιξη της ιδιωτικής οδού εντός του κτήματος -την πόρτα του οποίου δείχνουν συνεχώς οι φωστήρες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας- υποβλήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες:

α. Δ/νσης Δασών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

β. Άδεια από τις τρεις Δ/σεις Υπ. Πολιτισμού. (Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων)

γ. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Το κόστος μελετών καιδιάνοιξης καλύφθηκε βεβαίως εξ ολοκλήρου από εμάς.


Οι αθλιότητες περί ανυπάρκτων πληρεξουσίων νεκρών ανθρώπων.

Από την απλή ανάγνωση των πληρεξουσίων, από πτυχιούχο της νομικής, προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων 3.000 στρεμμάτων από το έτος 2000.
Αίφνης, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και δικηγόροι ενημερώνουν από τηλεοράσεως την κοινή γνώμη, ότι είμαι εφοδιασμένος με πληρεξούσια, των οποίων η ισχύς έχει παύσει, διότι οι εντολείς μου έχουν αποβιώσει. Είναι πρόδηλο ότι οι «δημοσιογράφοι» γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν.
Οι νομικοί όμως που εκφράζουν αβασάνιστα αστήρικτες και παραπλανητικές απόψεις, δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν προ της εμφανίσεώς τους στα κανάλια, τα πληρεξούσια αυτά. Διότι εάν το έκαναν, είναι ακόμη πιο πρόδηλο, ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος περί ανέκκλητης πληρεξουσιότητας και περί μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν.
Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων:
Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.
Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:
Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο.

Οι πανεπιστήμονες θα πρέπει να αμφισβητήσουν:

α. Την νομική επάρκεια του Νομικού Γραφείου που ήλεγξε για λογαρισμό του Δημοσίου την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας της γης.

β. Την νομική επάρκεια των υπηρεσιών του Δημοσίου για το ίδιο θέμα.

γ. Την ικανότητα του ανεξάρτητου αξιολογητή εκ μέρους του Δημοσίου για το Business Plan της εταιρείας.

δ. Την ικανότητα των υπηρεσιών του Fast Track για το ίδιο θέμα.

ε. Τέλος την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, το 2014, για πρόταση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου ως Στρατηγική Επένδυση.
Σε κάθε περίπτωση, το να αμφισβητούν οι Έλληνες καναλάρχες και δημοσιογράφοι την αξία της έκτασης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αξία κτήσης της έκτασης, που πραγματοποιήθηκε προ τριάντα ή τις αντικειμενικές αξίες προ δεκα ετών προκαλεί θυμηδία, διότι προφανώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ΔΕΝ κατάλαβαν ότι οι αξίες της ακίνητης περιουσίας, καθώς τα χρόνια περνούν μεταβάλλονται και συνέργειες μπορούν να δημιουργήσουν θεαματικές υπεραξίες.
Επισημαίνω την δόλια σκοπιμότητα του σοβαροφανούς “ερευνητή” να εμφανίζει την αναπόσβεστη αξία του κτήματος στον ισολογισμό, μετά από 20 έτη κατοχής του, ως παραδοχή εκ μέρους μου της μικρής αξίας του.Απάντηση στο ερώτημα “Για ποιο λόγο του το έδωσε”

Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογενειά μου και εγω προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.

Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων: Εκεί όπου τα συμπεράσματα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και που όταν αναδειχθεί η γελοιότητα των κατασκευασμένων ρεπορτάζ και των δήθεν στοιχείων τους θα αρχίσει ο συνήθης χορός “Συγγνώμη δεν ήξερα”».Για την ΑΓΥΙΑ Α.Ε.

Καραμπάτσος Σπυρίδων

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top