Με «υπερ-όπλο» το πόρισμα του επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι, πότε και πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχουν κατακλέψει από το Δημόσιο και τις Τράπεζες!

«Αλλά και για να συνεχισθεί με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα ο τιτάνιος αγώνας κατά της «λερναίας ύδρας» της φοροδιαφυγής.

Κυρίως δε, όσοι κριθούν ένοχοι να πληρώσουν τα επίχειρα.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης, που αποκαλύπτεται στο πόρισμα Δραγάτση, είναι ότι 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, συνολικού ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, μετατράπηκαν σε προσωπικές καταθέσεις, σε τράπεζες του εξωτερικού!», αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ακόμα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δήλωσε:

«Με χαροποιεί το γεγονός. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι άγονος ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και εναντίον όλων εκείνων που έχουν «πιεί το αίμα» της χώρας και έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.

Όπως πληροφορήθηκα ο κ. Εισαγγελέας έδωσε προθεσμία 5 ημερών στις τράπεζες να του παραδώσουν τα στοιχεία από την κίνηση των λογαριασμών πτωχευμένων εταιριών με πλούσιους ιδιοκτήτες, αλλά και χιλιάδων άλλων καταθετών του εξωτερικού που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.ο.κ.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο κλοιός σφίγγει για πολλούς και δικαιούται ο Ελληνικός λαός να ελπίζει ότι οι κλέφτες και οι απατεώνες θα κληθούν να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Ως αυτονόητη συνέχεια των παραπάνω, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, κ. Σωκράτη Φάμμελο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να αποσταλεί στην Επιτροπή το πόρισμα του επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, Γ. Δραγάτση σχετικά με τα εκατό «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των οποίων διασταυρώθηκαν με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής, που έχουν παραδώσει οι τράπεζες στις ελεγκτικές αρχές και διαπιστώθηκε ότι μετατράπηκαν σε προσωπικά.

Συγκεκριμένα, να αποσταλεί κατάλογος με τις εταιρείες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε ΜΜΕ και κόμματα και οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια θαλασσοδανειοδοτήθηκαν με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία κατέληξαν σε εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών και οι οποίοι ενώ διαθέτουν δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους ούτε καν τα δεδουλευμένα των τραπεζών τους.

Γιατί κ. Κούλη βάζετε "πλάτη" στους καναλάρχες; Με ποια ανταλλάγματα;».


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top