Μια πρωτότυπη ενέργεια έλαβε χώρα στην Πράγα από νέους που αντιτίθενται στην λαθρομετανάστευση, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπατριωτών τους. Για να δείξουν την σύνδεση της τρομοκρατίας με τα κύματα των παράνομων μεταναστών, εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης ως «τζιχαντιστές» με τζιπ και τις χαρακτηριστικές μαύρες σημαίες του ISIS. 
Οι άντρες που είχαν επιστρατεύσει ακόμα και … καμήλα, κρατούσαν όπλα και φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Οι διερχόμενοι αρχικά πιάστηκαν στον ύπνο, αν δεν πανικοβλήθηκαν, ώσπου αποκαλύφθηκε ότι …δεν έκαναν εισβολή οι τζιχαντιστές αλλά επρόκειτο για Τσέχους που αντιτίθονταν με αυτόν τον τρόπο σε ό,τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή σε όλη την Ευρώπη. 
Για την δραστηριότητα αυτή είχαν πάρει επίσημη άδεια από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν άρχισαν να… «εκτελούν κρατουμένους» η αστυνομία παρενέβη και απομάκρυνε τους ακτιβιστές. 
«Μακάρι να γινόταν το ίδιο και με τους πραγματικούς τρομοκράτες», δήλωναν ορισμένοι περαστικοί που βρήκαν πολύ στοχευμένη αν και σοκαριστική την συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης. 
Από την άλλη, πολλοί τουρίστες, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι η «εισβολή» δεν ήταν πραγματική, φοβήθηκαν για τη ζωή τους και έτρεξαν να βρουν καταφύγιο μέσα σε καταστήματα και εστιατόρια! 
Πάντως, η ομάδα των ακτιβιστών ισχυρίστηκε μέσα από τα social media ότι η επιχείρησή της «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» καθότι ο στόχος ήταν αυτή ακριβώς η δυναμική παρέμβαση για να προκληθεί το ενεργητικό ενδιαφέρον των πολιτών ...  
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top