Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών ελεύθερης ψηφιακής εκπομπής έχει τραυματίσει σοβαρά τα παλιά «τζάκια», δηλαδή τους καλύτερους συνεργάτες του διαπλεκόμενου και ηττημένου πλέον πολιτικού κατεστημένου.

Οι καναλάρχες που διεκδικούν εκ νέου την επιχειρηματική τους (και κυρίως την ιδεολογικοπολιτική τους) κυριαρχία στο νέο τοπίο, μολονότι αποδεικνύεται πως η οικονομική τους διαχείριση και η δημοσιογραφική τους αξιοπιστία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, συνεχίζουν να επιτίθενται με τον έναν ή τον άλλον αποπροσανατολιστικό τρόπο εναντίον της διαγωνιστικής διαδικασίας και της κυβέρνησης, αξιοποιώντας τα δίκτυα προπαγάνδας που διαθέτουν και την πολιτική επιρροή.

Σαν να μην τρέχει τίποτα οι βαρόνοι των ΜΜΕ εμφανίζονται παντοδύναμοι, στήνουν παγίδες, προσφεύγουν μαζί και χώρια όπου μπορούν στο εσωτερικό και στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά δεν παραλείπουν, ρεαλιστές όντες, να υπονομεύουν και να καρφώνουν ο ένας τον άλλο.

Η περίπτωση του MEGA με τον έναν βασικό μέτοχο, τον Φώτη Μπόμπολα, να κατηγορεί τους έως πρότινος συνεταίρους του στο μεγάλο φαγοπότι, ότι εκείνοι χρεοκόπησαν και έκλεισαν το κανάλι και όχι η «ολοκληρωτική» κυβέρνηση Τσίπρα, είναι χαρακτηριστική της... ωραίας ατμόσφαιρας που επικρατεί.

Η αναταραχή, ωστόσο, δεν έχει θύματα μόνο στον χώρο των επιχειρήσεων και των αγορών της τηλεοπτικής πίτας και της πολιτικοοικονομικής επιρροής, επηρεάζει πολύ σοβαρά τη συνοχή και την επιβίωση της αντιπολίτευσης.

Η επιλογή εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη της στήριξης των απίθανων επιχειρημάτων του Γιάννη Αλαφούζου έχει θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Δεξιάς με τους άλλους συνεργάτες, κουμπάρους και παραδοσιακούς φίλους της παράταξης.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται δημόσια σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια και ιστοσελίδες ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους ανταγωνιστές στα ΜΜΕ και στον κόσμο των επιχειρηματικών ομίλων, φτάνουν σε επίπεδα άγριου πολέμου και απασχολούν τα εισαγγελικά γραφεία.

Η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, θα επεκτείνει την εκκαθάριση του παλιού αμαρτωλού καθεστώτος των ΜΜΕ με όλα τα νόμιμα μέσα, ξεκαθαρίζοντας τις θεσμικές, οικονομικές και τραπεζικές εκτροπές τους, αλλά και το ιδιωτικό μονοπώλιο της Digea των συνασπισμένων καναλαρχών, το οποίο δημιουργήθηκε σκανδαλωδώς -με τον παράλληλο αποκλεισμό της ΕΡΤ- ώστε να ελεγχθεί απόλυτα η τηλεοπτική αγορά.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top