Η ΜΑΧΗ μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο έχει κυριαρχήσει στη σκακιέρα της αντιπαράθεσης. Εχει αλλάξει την πολιτική ατζέντα και έχει βάλει στο περιθώριο τεράστια προβλήματα που καθημερινά υποβαθμίζουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούν πολιτικές «κοκορομαχίες» την ώρα που έρχονται τα «μπιλιετάκια» της εφορίας, οι νέες περικοπές στις συντάξεις και η καταιγίδα των ανατροπών στα εργασιακά.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και τα κόμματα ετοιμάζονται για «πόλεμο» με στόχο τη φθορά του αντιπάλου και όχι την επούλωση των πληγών που έχουν δημιουργήσει τα απανωτά μνημόνια, τα οποία έχουν μετατρέψει την χώρα σε φτωχογειτονιά της Ευρώπης. Ηθελημένα ή όχι, οι πολιτικοί μας βάζουν στο κάδρο νέες εικόνες, με αποτέλεσμα να φεύγουν από την επικαιρότητα ή να υποβαθμίζονται θέματα όπως το τεράστιο «φιάσκο» με τις δίκες για τα σκάνδαλα της Siemens, η διαφθορά που ακόμα και σήμερα μαστίζει τον δημόσιο τομέα, η διαπλοκή που απλώς αλλάζει χρώματα, η υγεία που παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, η ανάπτυξη που δεν λέει να έλθει, παρά τις εξαγγελίες, η ανεργία που εξοντώνει κυρίως τις νέες γενιές και τόσα άλλα.

Παρά τις τεράστιες θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός εφαρμόζοντας τις λάθος συνταγές, όπως ομολογούν και οι εμπνευστές τους, η χώρα δεν μπορεί να βρει τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Μιας οικονομίας που, εκτός όλων των άλλων, έχει χάσει μέσα σε 6 χρόνια πάνω από 240.000 επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και να οδηγήσουν στο ταμείο ανεργίας περισσότερους από 800.000 πολίτες. Μιας οικονομίας όπου κυριαρχεί η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και το τέρας της παραοικονομίας, το οποίο οι υποστελεχωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να τιθασεύσουν.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης, στο οποίο οφείλουν να συμβάλουν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές αγκυλώσεις, με έναν και μοναδικό στόχο: Να κερδίσει η χώρα το στοίχημα και να μπει ένα τέλος στον κατήφορο που ακολουθεί από το 2009 με τις ευλογίες των δανειστών.

Εστω και στο παραπέντε πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό μοντέλο και όχι εκθέσεις ιδεών που περιπλέκουν αντί να διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα. Χρειάζονται γενναία κίνητρα για όλους όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν στη χώρα και να δημιουργήσουν σταθερές θέσεις εργασίας. 

Χρειάζονται μέτρα για να παραμείνουν ζωντανές όσες επιχειρήσεις κατόρθωσαν να αντέξουν στο άγριο σφυροκόπημα των τελευταίων χρόνων. Χρειάζεται τόλμη για να ξεριζωθεί το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας, που αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για ό,τι πάει να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να περάσει από τη θεωρία στην πράξη και να υλοποιήσει όλα όσα υποστηρίζει. Οφείλει να χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική που θα ακολουθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησής του. Να απαγορεύσει τις προσωπικές στρατηγικές και να θέσει από το πολιτικό του μέλλον την σωτηρία της χώρας και όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Και τέλος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τη στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να στηρίξουν ό,τι θετικό πάει να γίνει, χωρίς να υπολογίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top