Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη στο προσφυγικό


Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας είναι προς το παρόν η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Ασύλου (EASO) στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.


Η Ν. Μπερτό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η EASO έχει στείλει στην Ελλάδα 54 εμπειρογνώμονες για θέματα ασύλου, 48 διερμηνείς και επιπλέον 16 άτομα από δικό της προσωπικό. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, τα νούμερα αυτά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες που έχει κοινοποιήσει η Ελλάδα, ωστόσο αναμένεται πως τα κράτη-μέλη θα ενισχύσουν τη στήριξή τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Frontex έχει καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, έχοντας στείλει 600 αξιωματούχους από 23 χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Η EASO και η Frontex, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, συντονίζουν τις προσλήψεις των εμπειρογνωμόνων στα ελληνικά νησιά, ανάλογα με τις ανάγκες που προσδιορίζει η Ελλάδα, υπενθύμισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top