Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Γκιόργκι Σόπφλιν, πρότεινε, εμμέσως πλην σαφώς, να τοποθετηθούν κεφάλια γουρουνιών πάνω στα συρματοπλέγματα των ουγγρικών συνόρων για να φοβηθούν οι πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ. 
Οι δηλώσεις του Ούγγρου ευρωβουλευτή, μέλους του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, έγιναν μέσω Twitter σε έναν δημόσιο διάλογο που είχε με τον εκπρόσωπο της Human Rights Watch, Άντριου Στρόχλαϊν.
Ο Στρόχλαϊν επικρίνοντας τη συμπεριφορά της ουγγρικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει ότι κατά μήκος των ουγγρικών συνόρων έχουν τοποθετηθεί μάσκες φτιαγμένες από λαχανικά σαν να είναι σκιάχτρα. 
«Οι πρόσφυγες φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τα βασανιστήρια. Τα κεφάλια από λαχανικά δεν θα τους εμποδίσουν». 
Στον Στρόχλαϊν απάντησε ο Ούγγρος ευρωβουλευτής δηλώνοντας ότι «τα ανθρώπινα κεφάλια είναι απαγορευμένα, αλλά τα κεφάλια γουρουνιών θα είναι πιο αποτελεσματικά». Στις 2 Οκτωβρίου η ουγγρική κυβέρνηση θα διεξάγει δημοψήφισμα για το πρόγραμμα κατανομής ” προσφύγων” που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top