Η αντίδραση του γερμανικού Τύπου στην επαναφορά του θέματος των αποζημιώσεων από τον Τσίπρα "Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν"

"Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν"


Δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επανήλθε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν ήταν δυνατόν αυτό να μην απασχολήσει τον Τύπο της Γερμανίας. Χαρακτηριστικό ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.


«Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν», γράφει η εφημεριδα.

Αναφερόμενη στο θέμα των επανορθώσεων και η Bild υπενθυμίζει ότι η Γερμανία απορρίπτει αναφανδόν τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης», σχολιάζει λακωνικά η Bild.

Το Der Spiegel γράφει: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».Πηγή: Deutsche Welle
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top