Ζάκυνθος: Επέστρεψε μετά από 299 χρόνια το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου


Ζάκυνθος: Επέστρεψε μετά από 299 χρόνια το ιερό λείψανο του Αγίου ΔιονυσίουΗ Μονη Αγίου Διονυσίου έχει κυρύξει τριήμερο εορτασμό και στο νησί βρίσκονται χιλιάδες πιστοί απ' όλη την Ελλάδα. Οι χώροι γύρω από το μοναστήρι έχουν κατακλυστεί...
Εορτάζεται σήμερα στη Ζάκυνθο σε συνθήκες θρησκευτικής κατάνοιξης, η μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τις νήσους Στροφάδες που έγινε στις 24 Αυγούστου του 1717. Η Μονη Αγίου Διονυσίου έχει κυρύξει τριήμερο εορτασμό και στο νησί βρίσκονται χιλιάδες πιστοί απ' όλη την Ελλάδα. Οι χώροι γύρω από το μοναστήρι έχουν κατακλυστεί από επισκέπτες που έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα και πλατείες. Ο σημερινός εορτασμός περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, και την λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στους δρόμους της πόλης, στις 7.30 το απόγευμα.
 
Στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου παρίσταται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές του νησιού. Παράλληλα, στη Ζάκυνθο βρίσκονται για τον εορτασμό και πολλοί Μητροπολίτες και θρησκευτικοί ηγέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top