Σημαντικές ευκαιρίες στον χώρο των τερματικών αποδοχής ψηφιακών συναλλαγών (POS) στην ελληνική αγορά εντοπίζει η γαλλική Ingenico, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον συγκεκριμένο χώρο, η οποία σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Βοϊρόν, διευθυντή πωλήσεων ανατολικής Ευρώπης της Ingenico, η γαλλική εταιρεία, συνεργάτης της οποίας στην Ελλάδα είναι η Mellon Technologies, διατηρεί ένα μερίδιο της τάξεως του 51%, αλλά το πιο ενδιαφέρον στοιχείο για τον κ. Βοϊρόν είναι οι προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν. «Στόχος μας είναι η επέκταση του δικτύου μας αλλά και των διαθέσιμων υπηρεσιών», επισημαίνει στην «Η» το στέλεχος της Ingenico, προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε το οικοσύστημα των πληρωμών».

Αυτή τη στιγμή, βάσει των εκτιμήσεων της Ingenico, στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 230-240 χιλιάδες POS, έχοντας παρουσιάσει μία εντυπωσιακή ανάπτυξη σε σχέση με πριν περίπου ένα χρόνο, όταν πριν από τα capital controls, το αντίστοιχο νούμερο ήταν στις 160-170 χιλιάδες. «Εκτιμάμε ότι υπάρχει περιθώριο για την εγκατάσταση επιπλέον 250 χιλιάδων τερματικών», σημειώνει ο κ. Βοϊρόν, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη για POS υπολογίζονται σε 340-350 χιλιάδες, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τους 200 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι πιθανότατα θα υποχρεωθούν και αυτοί να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Ingenico, οι ελληνικές τράπεζες έχουν προχωρήσει αναβάθμιση των POS που διαθέτουν στους πελάτες τους, ενώ όσον αφορά τη βασική τάση που υπάρχει δεν είναι άλλη από τα ασύρματα τερματικά. Όσον αφορά για τα φορητά τερματικά (mPOS) που συνδέονται με smartphones ή tablets, «είναι κάτι που θα δούμε να παρουσιάζει σταδιακή ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top