Εντονος προβληματισμός και αναστάτωση επικρατούν στην αγορά, τόσο του Αιγίου όσο και στις μικρότερες περιφερειακές αγορές,

αφού παρά την παρουσία πολλών επισκεπτών και παραθεριστών στην περιοχή για την καλοκαιρινή περίοδο, αυτό σε τίποτα δεν αντικατοπτρίζεται στην κίνηση των καταστημάτων και πάνω απ' όλα στους καθημερινούς τους τζίρους. Η κατάσταση τείνει να μετατραπεί σε «εφιαλτική» για εμπόρους και επαγγελματίες που άντεξαν στην μακρόχρονη οικονομική κρίση, αλλά τώρα βλέπουν τις αντοχές τους να περιορίζονται σημαντικά, όπως κι ο αριθμός των καταναλωτών τους, ακόμα και των πιο «πιστών».

Από τη μέρα που οι συνταξιούχοι πήγαν στις τράπεζες και είδαν «πετσοκομμένες» τις αποδοχές τους, παρατηρείται μια καθίζηση στην αγορά, όπως μεταφέρουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με εμπειρία και γνώση της τοπικής οικονομίας κι όπως λένε «αυτό σόκαρε και τρόμαξε τους νοικοκύρηδες, που δεν ξέρουν πια τι θα τους ξημερώσει, περιορίζοντας αισθητά τα ψώνια για το σπίτι και γενικότερα τις προμήθειές τους».

«Υπάρχουν μαγαζιά, που μέσα σε μία μέρα πρωί κι απόγευμα- κόβουν μόνο δύο αποδείξεις! Επικρατεί νέκρα κυριολεκτικά. Ούτε σεφτέ που λέμε, σημειώνει στην «Πελοπόννησο», ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εοσαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Φάνης Χριστοδουλόπουλος, για να σημπληρώσει πως «τα πράγματα είναι -πλέον δραματικά κι όλοι προσδοκούν αλλλαγή της κατάστασης στις εκπτώσεις και λόγω των πολύ χαμηλών τιμών σε αυτές».

Εξαίρεση, όλως περιέργως- λόγω της οικονομικής στενότητας- αποτελούν στο Αίγιο οι ψησταριές και αρκετά από τα εποχιακά καταστήματα καφέ και ποτού, σε πολυσύχναστες παραλίες, μεσημέρια και βράδια.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top