Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως με πόλεμο τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA

Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως με πόλεμο τις ΗΠΑ


Οι κυρώσεις εναντίον μας συνιστούν «κήρυξη πολέμου» δήλωσε η Πιονγκγιάνγκ και προειδοποίησε για σκληρή απάντησηΤύμπανα πολέμου ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ άρχισαν να ηχούν, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ουάσιγκτον, με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποίησε η ασιατική χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να στείλει σκληρή απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ανώτατους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ανάμεσα τους και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως οι κυρώσεις συνιστούν «κήρυξη πολέμου».

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε την επιβολή κυρώσεων στον Κιμ Γιονγκ-Ουν «ειδεχθές έγκλημα», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας στις προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να αποφεύγει δηλώσεις και ενέργειες που κλιμακώνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή.


Πηγή

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top