Με σκακιέρα μοιάζουν οι κινήσεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής ενόψει της μεθαυριανής κινητοποίησης για το θαλάσσιο μέτωπο. Είναι η τρίτη κατά σειρά δημοτική περίοδος που το θέμα της λιμενικής ζώνης περιλαμβάνεται στα σημαντικότερα για την κατά περιόδους δημοτική αρχή.
Ξεκίνησε από την προεκλογική περίοδο του 2006, όταν ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, έθεσε το ζήτημα στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του συνδυασμού του στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών θέλοντας να προσδώσει έντονο συμβολισμό στη διεκδίκηση της πόλης.
Ο σημερινός δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, έχει ως ηθικό πλεονέκτημα έναντι της κυβέρνησης ότι δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από αυτό που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει όταν θα εκλεγόταν πρωθυπουργός. Έχουν μεσολαβήσει δύο εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί, γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".
Επιπλέον, το πολιτικό ταμπεραμέντο του ΚΚΕ επιβάλει στη δημοτική αρχή την έναρξη λαϊκών αγώνων (αλ. κινητοποιήσεων) με στόχο την οριστική και πλήρη απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους Πατρινούς.
«Την Τρίτη 5 Ιουλίου, 8 το βράδυ στην πλατεία Τριών Συμμάχων, θα συγκεντρωθούμε και θα διαδηλώσουμε μέχρι το νέο λιμάνι, για να ενώσουμε την Πάτρα με την παραλία της, να πέσουν οι μάντρες, τα κάγκελα, τα συρματοπλέγματα, να απελευθερωθεί η παραλιακή ζώνη…» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος στην κυβέρνηση. Θα ακουστεί;
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top