Η βουλευτίνα του syriza Άννα Βαγενά, επανέφερε πάνω της φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά δεν είναι οι καβγάδες της κατά τη διάρκεια κάποιας εκδηλώσεως, ούτε συνεκλήθη για ακόμη μια φορά να ξαπλώνει στους καναπέδες του κοινοβουλίου. Αυτή τη φορά η κ. Άννα μέσω επιστολής της προς τον πρωθυπουργό, προτείνει να μη κοπεί το ΕΚΑΣ αλλά να οι πόροι αυτοί να εξοικονομηθούν μέσω ισοδύναμου μέτρου. 


“Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημόσιου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημόσιου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρό-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.” 


Αυτό είναι ένα μέρος της επιστολής της. 


Ενώ λίγοι θα έλεγαν ότι η πρόταση της δεν θα μπορούσε να συζητηθεί, η κυρία βουλευτής απλώς κάνει μια πρόταση κάπως καθυστερημένα, αφού όταν έπρεπε η ψήφος της επέβαλλε το κόψιμο του ΕΚΑΣ. Καθυστερημένη ευαισθησία; Καθυστερημένη αντίληψη της πραγματικότητας; Απλώς θεατρινισμός; 


Ίσως όλα μαζί, πάντως σίγουρα δεν αναφερόμαστε σε μετάνοια, καθώς στην επιστολή της δεν κάνει σαφή λόγο για κάποια αντίδραση της. 


“Το ήθος αλλά και η συνείδηση μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη”, έτσι ολοκληρώνεται η επιστολή της. Στον αντίποδα, το δικό μας ήθος και η αντίληψη, δεν μας επιτρέπουν ούτε καν να θεωρήσουμε σοβαρές τέτοιες κινήσεις, οι όποιες στόχο έχουν απλώς τον αποπροσανατολισμό, όσων πλέον αποπροσανατολίζονται με τέτοιες φτηνές παραστάσεις....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top