Την άμεση απόσυρση της διάταξης με την οποία στην ουσία επιχειρείται κατάργηση του ΑΣΕΠ από τις προσλήψεις στα Δίκτυα δήμων, ζητά, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων της aftodioikisi.gr, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης.
«Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι κυβερνήσεις της χώρας επιχειρούν να περιορίσουν, να απομειώσουν το κύρος και την εξουσία του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καρκατσούλης. Και προσθέτει: «Το ΑΣΕΠ δεν πρέπει να αποσυρθεί από τον έλεγχο οιονδήποτε προσλήψεων προσωπικού που μισθοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας ή της νομικής ταυτότητας του φορέα. Περιμένουμε την άμεση απόσυρση της διάταξης. Κάθε άλλη συζήτηση ή υπεκφυγή ισοδυναμεί με την απόδειξη της πρόθεσης της κυβέρνησης να επαναφέρει τα ρουσφέτια και την κομματική πελατεία στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καρκατσούλης.
karkatsoulis_aftodioikisi
karkatsoulis_aftodioikisi
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Π. Καρκατσούλη είναι το εξής:
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι κυβερνήσεις της χώρας επιχειρούν να περιορίσουν, να απομειώσουν το κύρος και την εξουσία του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Το μένος και η αντίθεσή τους στην ύπαρξη μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία θα εγγυάται τις προσλήψεις στο δημόσιο έχει εκδηλωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ο νόμος για το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων και το ΑΣΕΠ ήδη τα δέκα πρώτα χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του, το 1994, τροποποιήθηκε σαράντα τρεις (43) φορές.
Τώρα ήρθε η σειρά του ρέκτη των μεταρρυθμίσεων υπουργού κ. Κουρουμπλή και της «πρωτο-δεύτερης φοράς» αριστεροδεξιάς κυβέρνησης να επιτεθεί, με τη σειρά της, στο ΑΣΕΠ. Με προωθούμενη ρύθμιση που ανέδειξε η ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr επιχειρεί να ανοίξει μια ακόμη κερκόπορτα στο ήδη απισχνασμένο ΑΣΕΠ: Τεχνικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό να μπορεί να προσλαμβάνεται σε διαδημοτικά δίκτυα χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Για πολλά μπορεί να αιτιάται κανείς το σύστημα προσλήψεων όπως και το ΑΣΕΠ: Για σημαντικές καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικής οργάνωσης, για ρυθμιστικές ανεπάρκειες και οργανωτικές αγκυλώσεις. Για όλα εκτός από ένα: Κανένας- και ειδικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ακολουθεί με ιδιαίτερη ζέση τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές των προηγουμένων- δεν μπορεί να εγγυηθεί την αντικειμενικότητα- η αξιοκρατία παραμένει άπιαστο όνειρο- των προσλήψεων στην Ελλάδα σήμερα.
Το ΑΣΕΠ δεν πρέπει να αποσυρθεί από τον έλεγχο οιονδήποτε προσλήψεων προσωπικού που μισθοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας ή της νομικής ταυτότητας του φορέα. Περιμένουμε την άμεση απόσυρση της διάταξης. Κάθε άλλη συζήτηση ή υπεκφυγή ισοδυναμεί με την απόδειξη της πρόθεσης της κυβέρνησης να επαναφέρει τα ρουσφέτια και την κομματική πελατεία στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση.
Πηγή:"aftodioikisi.gr"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top