Το πρώτο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας απευθύνεται σε 10.000 νέους από 18 έως 24 ετών και αφορά μεταξύ άλλων κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στόχευση έχει και το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα, απλώς αφορά νέους από 25 έως 29 ετών.

Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εξασφαλίζει κατάρτιση, πιστοποίηση και εγγυημένη απασχόληση ανέργων σε κλάδους αιχμής. Αφορά 23.000 δικαιούχους ηλικίας από 29 έως 64 ετών και θα έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι των νέων δράσεων θα είναι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των οποίων το δελτίο ανεργίας είναι σε ισχύ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Πριμ σε 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση


Επιδότηση αλλά και χαμηλότοκα δάνεια σε 40.000 νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους προσφέρει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται το φθινόπωρο, με μικρές αλλαγές όπως η αύξηση των επιλέξιμων δαπανών στα 25.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ που ήταν την προηγούμενη περίοδο).

Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα παραμένει ως βασικό κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων, ενώ προστίθεται ακόμη μία παράμετρος, αυτή των προστατευόμενων μελών. Συνεπώς η επιχορήγηση θα κινείται κλιμακωτά, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
38 τεχνικοί οπτικοακουστικών μέσων στην ΕΕ

ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ
Αιτήσεις έως 20 Ιουλίου για 3.737 συμβάσεις σε 17 δήμους της χώρας

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ 
Εκπαιδευτικοί ζητούνται στις σχολές του ΟΑΕΔ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top