Με τη δέσμευση να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση, υπηρετώντας την αρχή της εγκυρότητας και ανεξαρτησίας, γιόρτασε χθες η «Πελοπόννησος» τα 130 χρόνια από την ίδρυσή της. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός παρά τω
τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κ.ά.
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ
Στην εκδήλωση, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ο εκδότης της «Πελοποννήσου» Θεόδωρος Λουλούδης σημείωσε: « 130 χρόνια ιστορίας είναι μια βαριά αποσκευή. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, αναλαμβάνεις και την ιστορική υποχρέωση να επιτύχεις. Μέσα σε περιβάλλον οξύτατης κρίσης, αγωνιστήκαμε ώστε να προσδώσουμε στο σπουδαίο αυτό φορτίο περαιτέρω δυναμική, να διασφαλίσουμε την πλευσιμότητά του, να ανοίξουμε πανιά για τις επόμενες εποχές, τις επόμενες περιπέτειες. Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα, η αυστηρή προσήλωση σε υγιείς επιλογές μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας. Η πεποίθηση αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις μας».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Κωνσταντίνος Μάγνης ανέφερε ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει μαχητικά τη λειτουργία της για να παραδοθεί σε υγιή χέρια στις επόμενες γενιές.
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο εκδότης της «Πελοποννήσου» Θεόδωρος Λουλούδης βράβευσε τον προηγούμενο και επί δεκαετίες εκδότη Σπύρο Δούκα, που παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα του, όπως πάντα μονολεκτικός, με το αγαπημένο του δωρικό ύφος.
Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Μαρίνα Ριζογιάννη, πλαισιωμένη από τον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος Κώστα Θεοδωρόπουλο, τον προϊστάμενο του ατελιέ Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και όλους τους συντάκτες και το προσωπικό της «Π», απηύθυνε δημόσια ευχαριστία σε όλους τους παρισταμένους αλλά και τον απλό κόσμο που καθημερινά στηρίζει την εφημερίδα.
Η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και επιβεβαίωσε την αγάπη των αναγνωστών προς την εφημερίδα, που για τους περισσότερους αποτελεί καθημερινή συνήθεια, ενώ υπήρξε η δέσμευση από όλους τους ανθρώπους της «Π» ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στην ενημέρωση.
ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα βίντεο-παραγωγή των ανθρώπων της «Π» και ειδικών συνεργατών, που «παρακολούθησε» την παράλληλη διαδρομή εφημερίδας και της εξελικτικής πορείας του εθνικού χώρου και των αλλαγών της τοπικής κοινωνίας. Επίσης στην εκδήλωση υπήρξε ένα μουσικο-χορευτικό σχόλιο μέσω θεατρικής σφήνας που συνδύασε τη σάτιρα με τον δημοσιογραφικό λόγο της εποχής. Συνέπραξαν, ο καθένας στον τομέα του, η χορογράφος Ολγα Σπυράκη, ο συνθέτης Τζόνι Ανδριόπουλος, η Μυρτώ Καμβυσίδη και ο ηθοποιός Μίλτος Νίκας.
Η βραδιά κορυφώθηκε με την καταξιωμένη πατρινή περφόρμερ Νίνα Λοτσάρη και τους συνεργάτες της, που χάρισαν μια υπέροχη μουσική νότα με γνωστά τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε με το υψηλό μουσικό ύφος της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ
Εξω από τον χώρο της εκδήλωσης, η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών (ΦΕΠ), με προσφορά στην πόλη 83 ετών, συμμετείχε με φιλοτελική έκθεση. Θα κυκλοφορήσει και εταιρικό γραμματόσημο σε 250 αριθμημένα κομμάτια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναμνηστική σφραγίδα των ΕΛΤΑ με σχετική εγκύκλιο και 130 αριθμημένα αναμνηστικά φάκελα της ΦΕΠ, τα οποία φέρουν την αναμνηστική σφραγίδ , κατά την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της έκθεσης. Στα φάκελα απεικονίζεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας που εκδόθηκε την 10η Ιουλίου 1886 μαζί με ένα γραμματόσημο (κεφαλή Ερμή) σφραγισμένο με την ίδια ημερομηνία.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top