Χαρακτηριστικό της δυναμικής που απέκτησε η εταιρεία το 2012 είναι ότι το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους η Forthnet πρόσθεσε πάνω από 30.000 συνδρομητές στις ψηφιακές πλατφόρμες της NOVA, το μερίδιο στους νέους συνδρομητές LLU ανήλθε σε 42,1%, ενώ στο τέλος του προηγούμενου έτους η συνδρομητική βάση στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 6,9%.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου το 2012 διαμορφώθηκαν σε 408,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του 2011 κυρίως λόγω της συμπίεσης τιμών που υφίσταται η λιανική αγορά τόσο σε επίπεδο συνδρομητικής τηλεόρασης όσο και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Nέα γενιά υπηρεσιών 
Η κερδοφορία, επανήλθε σε θετικό πρόσημο φτάνοντας τα 17,9 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των περιορισμένων απομειώσεων υπεραξίας που η εταιρεία πέτυχε να διατηρήσει. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών εσόδων της (κυρίως από διαφημιστικό έσοδο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) λειτούργησαν ως σημαντικό αντιστάθμισμα στις πιέσεις που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών, ανοίγοντας παράλληλα νέες εμπορικές προοπτικές με υψηλή κερδοφορία.


Η εταιρεία ξεκίνησε από τις 18 Φεβρουαρίου 2013 τη διάθεση της νέας γενιάς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών «Forthnet Απεριόριστα» που δίνουν πλέον μια νέα δυναμική στη σταθερή τηλεφωνία, καθώς ο καταναλωτής μπορεί να μιλήσει απεριόριστα προς όλα τα κινητά, με κόστος πολλαπλάσια χαμηλότερο από τις μέχρι τώρα χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Επενδύσεις 
Η εταιρεία με την κίνηση αυτή εισέρχεται έμμεσα, αλλά πλέον ανταγωνιστικά σε μία νέα γι' αυτήν αγορά, αυτή των κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, διεκδικώντας μερίδιο αγοράς με τελικό στόχο την αντιστροφή τής μέχρι τώρα μείωσης -λόγω κρίσης και ανταγωνισμού- του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά συνδρομητή.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία προχωρά σε επενδύσεις που αφορούν την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της και αναμένεται να ολοκληρώσει μέσα στο 2013 την αντικατάσταση των αποκωδικοποιητών συνδρομητικής τηλεόρασης παλαιάς τεχνολογίας MPEG2 με αποκωδικοποιητές τελευταίας τεχνολογίας MPEG4, σε όλους τους συνδρομητές Nova.

«Το 2012 ένα έτος βαθιάς κρίσης για την ελληνική οικονομία και αυξημένου ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας έκλεισε -όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της For­thnet Πάνος Παπαδόπουλος- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εταιρεία μας.

Υλοποιήσαμε τους στόχους και τη στρατηγική μας. Ολοκληρώσαμε την οργανική μας αναδιάρθρωση, βελτιώσαμε τη ρευστότητά μας και παράλληλα επαναπροσδιορίσαμε την εμπορική μας πολιτική με έμφαση στις συνδυαστικές υπηρεσίες.

Το 2013, συνεχίζουμε αποφασιστικά να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας και δημιουργούμε ένα νέο πεδίο εξελίξεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και στις συνδυαστικές υπηρεσίες».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top