Οι διαδικτυακές ιατρικές συμβουλές της Νατάσας !


Στη δημιουργία ιστοσελίδας (www.natasapazaiti.gr), όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να έχει προσωπική επαφή με την ίδια, προ­κειμένου κάθε απορία για ζητήματα μαστού να βρίσκει απάντηση, προχώρησε η Νατάσα Παζαΐτη.
Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή υλοποίησε, έτσι, ένα όνειρο - στόχο ζωής: τη δημιουργία μιας διαδικτυακής, διαδραστικής σε­λίδας που μέσα απ’ αυτήν θα μπορεί κάθε γυναίκα που χρειάζεται να έχει ενημέρωση, πρόληψη ή ακόμη και ψυχολογική υποστήρι­ξη, για οποιαδήποτε πάθηση-πρόβλημα μαστού.
Ας δούμε όμως τι λέει η ίδια:«Σαν γυναίκα καταλαβαίνω τα συναισθήματα, τους φόβους και τις σκέψεις που δημιουργούνται σε μια άλλη γυναίκα όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εκτός από την ιατρική προέκταση της νέας της πραγματικότητας κατανοώ και τους νέους δρόμους ανησυχίας και αβεβαιότητας που ανοίγονται μπροστά της σε σχέση με την οικογένεια, το περιβάλλον και το μέλλον της.
Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και μοναδική. Χτίζοντας μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού ο εκάστοτε γιατρός πρέπει να συμπορεύεται με την ασθενή και να προσπαθεί να εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα προς γρήγορη κι ανώδυνη ανάρρωση, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά».
Για μία ακόμη φορά η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και την προσωπική επαφή που θέλει να έχει με κάθε άνθρωπο -πολλώ δε μάλλον με τις γυναίκες -που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο οποίο η ίδια είναι σε θέση να βοηθήσει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η ενασχόλησή της με την Ιατρική.

Το επιστημονικό WhoisWho
Η Νατάσα Καραμανλή είναι γιατρός-χειρουργός με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού και μάλιστα από τις/τους πιο καταρτισμένους στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής, από όπου αποφοίτησε το 2004. 


Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο StThomasHospitalτου King’sCollegeτου Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστι­κής Χειρουργικής, καθώς και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του GuysHospitalτου King’sCollege, ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με «micropigmentation» στο FinishingTouchesGroupτης Μεγάλης Βρετανίας. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα στη Μονάδα Μαστού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του μαστού στην Αθήνα, στο Μιλάνο και στο Παρίσι, ενώ έχει εκπαιδευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο University of Dundee και στο EuropeanInstituteofTeleSurgeryστο Στρασβούργο. 


Πηγή

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top