Σε ποιον είπε ο Νικολόπουλος: «Θα σε κλείσω φυλακή»Άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Νικολόπουλου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στην εξεταστική επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ.


«Θα σου κάνω μήνυση και θα σε κλείσω στη φυλακή επειδή λες ψέματα», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος στον κ. Φραγκιαδάκη της ΕΤΕ, ο οποίος, παρότι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δεν φαίνεται να έδωσε επαρκείς απαντήσεις για τα θαλασσοδάνεια που χορηγήθηκαν στα ΜΜΕ!

«Αυτά που δεν μου απάντησες θα είναι το κατηγορητήριό σου», είπε κλείνοντας ο Ν. Νικολόπουλος στον Λ. Φραγκιαδάκη.

Τι κατέθεσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος στην εξεταστική

Ο Πατρινός βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχω στα χέρια μου τα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών των ΜΜΕ, όπως έχουν δημοσιευθεί συνημμένα στους ισολογισμούς τους.

Από την ανάγνωσή τους και μόνο καθίσταται σαφές ότι η τράπεζά σας όχι μόνο δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρηματοδοτήσει ή να αναχρηματοδοτήσει τα θαλασσοδάνεια των χρεοκοπημένων αυτών ΑΕ αλλά, αντιθέτως, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοδοτήσεων της ΤτΕ, είχατε υποχρέωση να καταγγείλετε άμεσα τις δανειακές τους συμβάσεις και να κινήσετε άμεσα εναντίον τους τις ίδιες ακριβώς δικαστικές ενέργειες που με μεγάλη ευκολία κινείτε κατά των δύσμοιρων δανειοληπτών που δεν είναι διαπλεκόμενοι καναλάρχες.

1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν: 2577 / 09.03.2006 Π.Δ.Τ.Ε. κάθε Ελληνικό Πιστωτικό Ίδρυμα πρέπει να διαθέτει: α) ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, β) ΜΟΝΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ & γ) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, για έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των πάσης φύσεως χρηματοδοτικών κινδύνων, ώστε να λαμβάνει χώρα πρόληψη και αποφυγή λανθασμένων ενεργειών και παρατυπιών, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την φήμη και τα συμφέροντα του Πιστωτικού Ιδρύματος, των Μετόχων και των Συναλλασσομένων με αυτό.

2. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ημερομηνίας 22.03.2013 για την οικονομική θέση της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» μέχρι 31.12.2012, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

3. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ημερομηνίας 29.03.2014 για την οικονομική θέση της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» μέχρι 31.12.2013, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

4. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ημερομηνίας 26.03.2015 για την οικονομική θέση της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» μέχρι 31.12.2014, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

5. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ημερομηνίας 10.03.2014 για την οικονομική θέση της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «MEGA CHANNEL», μέχρι 31.12.2013, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

6. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ημερομηνίας 28.03.2013 για την οικονομική θέση της «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.», μέχρι 31.12.2012, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

7. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΡΚΩΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑΣ ημερομηνίας 31.03.2014 για την οικονομική θέση της «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.», μέχρι 31.12.2013, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

8. Σύμφωνα με την συνημμένη ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΡΚΩΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑΣ ημερομηνίας 31.03.2014 για την οικονομική θέση της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. – ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΡ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ», μέχρι 31.12.2013, εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

9. Σημειωτέον, ότι η πορεία των μετοχών των ανωτέρω 4 εταιρειών είχαν από τον μήνα Ιούλιο του έτους 2011 καθοδική πορεία προς το μηδέν (0) ευρώ ανά μετοχή, και με ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης».

Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Φραγκιαδάκη είπε:

«Έχω στα χέρια μου τα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών των ΜΜΕ, όπως έχουν δημοσιευθεί συνημμένα στους ισολογισμούς τους.

Από την ανάγνωσή τους και μόνο καθίσταται σαφές ότι η τράπεζά σας όχι μόνο δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρηματοδοτήσει ή να αναχρηματοδοτήσει τα θαλασσοδάνεια των χρεοκοπημένων αυτών ΑΕ αλλά, αντιθέτως, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοδοτήσεων της ΤτΕ, είχατε υποχρέωση να καταγγείλετε άμεσα τις δανειακές τους συμβάσεις και να κινήσετε άμεσα εναντίον τους τις ίδιες ακριβώς δικαστικές ενέργειες που με μεγάλη ευκολία κινείτε κατά των δύσμοιρων δανειοληπτών που δεν είναι διαπλεκόμενοι καναλάρχες.

Σας ερωτώ λοιπόν:

Γιατί δεν το πράξατε;

Υπήρξαν οδηγίες και κατευθύνσεις από την διοίκηση της τράπεζάς σας προκειμένου να παρανομήσετε;

Υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις; Και αν ναι, από ποιους;

Σας τα ερωτώ αυτά γιατί τα πιστοποιητικά των ορκωτών ελεγκτών αρκούν από μόνα τους για να συνταχθούν τα εναντίον σας κατηγορητήρια, αφού αποδεικνύουν δια γυμνού οφθαλμού ότι έχετε παραβιάσει όλους τους κανόνες πιστοδοτήσεων φυσικών και νομικών προσώπων, την ισχύουσα νομοθεσία, εθνική και ευρωπαϊκή, τις συνθήκες της Βασιλείας, όπως κατά καιρούς ισχύουν και δεκάδες κανονιστικές πράξεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κοινό ομολογιακό δάνειο ημερομηνίας 18.12.2012 (ΕΘΝΙΚΗΣ-ALPHA BANK- ΠΕΙΡΑΙΩΣ-EUROBANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ –ΚΥΠΡΟΥ) συνολικού ποσού ύψους 98.000.000,- ευρώ προς “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. – MEGA CHANNEL” με εγγύηση την ταινιοθήκη!

Πόσες ζημιές άνω των 30.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός από καταστρατήγηση της Π.Δ.Τ.Ε. 2577 / 09.03.2006;

Για ποιο λόγο δεν πωλείται ή δεν πλειστηριάζεται η ταινιοθήκη του MEGA CHANNEL ώστε να καλυφθούν οι ζημιές;

Μήπως επειδή η πραγματική αξία της είναι κατά δεκάδες φορές μικρότερη από εκείνη που παράνομα και αυθαίρετα της αποδόθηκε ως ενέχυρο των δανείων που χορήγησε στον όμιλο του MEGA η τράπεζά σας;

Ομολογιακό δάνειο ποσού ύψους 36.000.000,- ευρώ ημερομηνίας 21.01.2015 προς “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α,Ε, (ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ)” με εγγύηση την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.» από (ΕΘΝΙΚΗ-ALPHA BANK- ΠΕΙΡΑΙΩΣ- EUROBANK)

Πώς έγινε δανειοδότηση τόσο μεγάλου ύψους με αρνητικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας, πτώση κύκλου εργασιών, ζημιές και επισήμανση του ορκωτού λογιστή για περίπτωση μη συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας;».

Η όλη υπόθεση αναμένεται να πάρει διαστάσεις, αφού ο κ. Νικολόπουλος φαίνεται αποφασισμένος να πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.

Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top