Συγκινεί ο Ν. Νικολόπουλος με ανάρτηση σχετικά με την απόφαση για δωρεά οργάνων της μικρής Νίκης

"Σας ευχαριστω ολες και ολους για την αγαπη σας και τις ευχες σας"


Για την πράξη ζωής που έλαβε ο ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος με τη σύζυγό του Τασία Μανωλοπούλου αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων της κορούλας τους Νίκης, αναφέρεται σε ανάρτησή του πριν λίγη ώρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως σημειώνει χρησιμοποιώντας τις λέξεις τόσο του μακαριστού Χριστόδουλου όσο και του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «η μεταμόσχευση είναι πράξη αγάπης και θυσίας».

Παράλληλα ευχαριστεί όλους όσοι τους συμπαραστέκονται και την αγάπη που δείχνουν προς την αγαπημένη τους κόρη τη 17χρονη Νίκη.Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Όσοι, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, γνωρίζουν τι θα πει καθημερινός αγώνας και αγωνία για υγεία και ποιότητα ζωής, δεν έχουν ούτε δισταγμούς, ούτε αμφιβολίες.

Και η Ορθοδοξία, που στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει την αντανάκλαση του Θεού, μέσω πολλών φωτισμένων μυαλών και εκπροσώπων της, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί.

Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον μακαριστό Χριστόδουλο που πριν 25 ολόκληρα χρόνια, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε, είχε πει: «Ο Χριστιανισμός βλέπει τη μεταμόσχευση σαν πράξη αγάπης και θυσίας χάριν του συνανθρώπου».

Πιστέψτε τον Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο που και ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, έχει υπογραμμίσει: «Η μεταμόσχευση δεν είναι κάτι που η εκκλησία πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέψει, άλλα κάτι που θα μπορούσε να ευλογήσει […] Ο δότης προσφέρει μόσχευμα που σε λίγο θα πεθάνει - δεν γίνεται αλλιώς. Δίνει όμως και αγάπη, ενδιαφέρον, έκφραση συναλληλίας, και αισθήματα αυτοπροσφοράς, που όχι μόνο ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά και αιώνια τον συνοδεύουν. Γι' αυτό, ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή. Αυτό το φρόνιμα και η διάθεση της αυτοπροσφοράς αποτελεί τον πνευματικό άξονα της ηθικής της εκκλησίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων».

Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά…

Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπως και η πραγματική ζωή.

Και πιστέψτε με: Αισθάνομαι ευλογημένος που το έμαθα σε τόσο προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τις ευχές σας".

Να υπενθυμίσουμε, όπως έχει γράψει το tempo24.gr πως η Νίκη Νικολοπούλου, κόρη του Αχαιού βουλευτή Νίκου και της Τασίας Μανωλοπούλου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ενώ ήδη οι γονείς της έχουν υπογράψει για δωρεά οργάνων.Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top